Kada želite pripremiti desert koji će impresionirati svojim izgledom, okusom i nutritivnom vrijednošću, tart s crvenim bobičastim voćem savršen je izbor. Ovaj desert spaja bogatstvo okusa svježih bobica s prhkim tijestom, stvarajući slasticu koja je jednako zdrava koliko i ukusna. Iako zahtijeva malo više truda u pripremi, svaki korak vrijedi rezultata – tart koji je prepun okusa i izgleda kao pravo remek-djelo.
Crveno bobičasto voće, poput malina, jagoda, ribizla i borovnica, ne samo da donosi živahne boje i svježinu, već je i bogato antioksidansima, vitaminima i vlaknima. U kombinaciji sa zdravim sastojcima u tijestu, ovaj tart postaje hranjiv desert koji možete pripremiti s ponosom. Svi sastojci čekaju vas u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.
Sastojci za 6 osoba
Podloga:
- 250 g badema
- 200 g zobenih pahuljica
- 50 g datulja bez koštica
- 3 žlice SPAR Vital manuka meda
- 2 žlice SPAR Natur*pur bio kokosova ulja
Krema:
- 3 limuna
- 400 ml kokosova mlijeka
- 2 žličice agar agara
- 1 žličica gustina
- 50 ml mlijeka
- 50 g brezinog šećera
- 1 žlica SPAR Vital manuka meda
- 200 g malina
- 400 g jagoda
- cvjetići kamilice za ukrašavanje
Način pripreme
Namočite datulje 30 minuta u toplu vodu.
U sjeckalici usitnite bademe i pahuljice sitno kao brašno i prebacite u zdjelu. U sjeckalici usitnite datulje, dodajte kokosovo ulje, prebacite u zdjelu, dodajte manuka med, rukom izmiješajte, prebacite u kalup, utisnite prstima da dobijete oblik tarta.
Pecite na 180 °C 15 minuta, ostavite da se hladi najmanje 30 minuta.
Za kremu, agar agar pomiješajte s 2 žlice hladne vode, gustin pomiješajte s mlijekom, iscijedite limune. U posudi pomiješajte limunov sok, kokosovo mlijeko, brezin šećer, dodajte agar agar i gustin, zagrijavajte stalno miješajući dok se ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru, umiješajte žlicu meda i hladite najmanje 15 minuta. Ulijte kremu na podlogu, odložite u hladnjak, najbolje preko noći.
Prije posluživanja dodajte na tart bobice voća, ukrasite cvjetićima kamilice.
Preuzeto s Dobar tek