Nema tog mirisa koji se može usporediti s domaćom pitom iz pećnice. Taj rustikalni efekt uvijek tjera zazubice da rastu, a ova malo drugačija verzija sigurno će ostaviti isti dojam na vas kao i klasična verzija pite. Ovo jelo je idealno za sve koji traže zdraviju alternativu tradicionalnim pitama, jer je bogato vlaknima, vitaminima i mineralima.

Pita od palente i špinata spaja kremastu teksturu palente s bogatim okusom špinata. Jednostavno, ali efektno jelo idealno je za lagani ručak, večeru ili čak kao prilog. Palenta čini savršenu podlogu, dok je sloj špinata obogaćen začinima i sirom za dodatnu aromu.

Ova pita oduševljava svojom kombinacijom jednostavnih sastojaka i rustikalne, ali sofisticirane prezentacije.

Tri, dva, jedan - krenite u pripremu ovog ukusnog jela!

Priprema

  1. U posudi pomiješajte jaja, jogurt, svježi sir, sol i maslinovo ulje.
  2. Potom dodajte palentu i prašak za pecivo te sve dobro sjedinite.
  3. Na kraju umiješajte špinat i feta sir.
  4. Pecite u kalupu promjera 26 cm oko 30 minuta na 190 °C.
  5. Pustite da se ohladi prije rezanja.

Sastojci (9)

200 g Nutrigold palente
1 žličica Nutrigold himalajske soli
2 žlice Nutrigold maslinovog ulja
3 jaja
300 g grčkog jogurta
50 g svježeg sira
100 g feta sira
2 šake špinata
1 prašak za pecivo