Kada planiramo putovanja, neizbježno razmišljamo i o tome što ćemo odjenuti. Kod mene to izgleda ovako.. .Ako idem negdje u svijet, nastojim da to bude sa stilom, baš kao da sam na riječkoj špici. Iako je udobnost na prvom mjestu, i o imidžu treba voditi računa.

Majica i traperice najčešći su izbor kada slažemo kombinacije za put, ali ne mora uvijek biti tako. U više slučajeva, kada sam išla na nekakva putovanja, vidjela sam pomno sređene žene koje nisu bile u trapericama. Svima nam je odijevanje za put pravi mali izazov, budući da valja uzeti u obzir i temperaturne razlike na odredištima. Pored svega toga, svatko od nas ima neke svoje male odjevne navike. Tako možemo sresti i putnike u dizajnerskoj odjeći, cipelama i torbama s potpisom. 

Haljina, 1.049,30 kn. Cipele, 623,20 kn. Remen 209,30 kn. Sve TOMMY HILFIGER. Torba, 899 kn MASS 

Čitala sam članak kako Hrvatice ne privlače pozornost dizajnerskim kombinacijama, ali se zato među ostalim Europljankama na putovanjima, osobito u avionu, ističu visinom potpetica. Tako čak 22 posto Hrvatica leti avionom u štiklama. Lijepo je da se pri putovanju ne zaboravi i na modne dodatke, bilo da se radi o šalu, marami, sunčanim naočalama ili nečem sličnom. Moje današnje putovanje u štiklama i današnja modna foto priča, planirana je tako za put brodom. 

Haljina, 1.049,30 kn. Remen 209,30 kn. Sve TOMMY HILFIGER. Torba, 899 kn MASS

Odabir je pao na haljinicu u mornarskim tonovima. Štikle su pratile liniju brodskih detalja. Kako bi razbila plavetnilo, poslužila sam se pink torbicom kao obaveznim dodatkom. Tu je i moderan pink remen koji možete vezati na više načina. I to nije sve! Moj as u rukavu su i moderne pink hlače. Pitate se kako i zašto hlače uz haljinu? Odgovor je…nogice još nisu dovoljno pocrnile pa ću ih prikriti hlačama. Drugi odgovor je…to se sad tako nosi! Da, duga haljina i ispod nje hlače! Ako ne vjerujete, pitajte Google. 

Haljina, 1.049,30 kn. Cipele, 623,20 kn. Sve TOMMY HILFIGER. Hlače, 917 kn FASHION&FRIENDS

I za kraj još nešto. Jedna moja frendica učestalo je nosila balerinke, iako ne spada u kategoriju visokih žena. Često sam joj znala dobaciti, prekrasna ti je haljina ili suknja, mada bi bolje izgledala uz petice. I gle čuda, probala je udobne potpetice i od sada je viđam samo na visokoj nozi. Kako ne bi bilo zablude, ovo moje putovanje u štiklama, odnosi se na put brodom do željene destinacije. Sigurno je da ćete ih zamijeniti za tenisice kada su u pitanju duge šetnje ili izleti u prirodu. 

Haljina, 1.049,30 kn. Cipele, 623,20 kn. Sve TOMMY HILFIGER. TOrba, 899 kn MASS


Stoga, moje dame, i kad putujemo, putujmo sa stilom. Za vas odabrala E. G. Eki. 

Foto: Viviana Lokmer Šulina, LaVie Studio