Ako tražite jednostavan recept koji će oduševiti goste i biti zvijezda svake zabave, ove rolice su pravi izbor! Hrskavo tijesto, kremasta mozzarella, aromatična sušena rajčica i svježi mladi luk – spoj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Bilo da ih poslužite kao toplo predjelo, snack za druženje ili brzi zalogaj uz omiljeni umak, ove rolice su uvijek pun pogodak. U INTERSPARU pronađite sve potrebne sastojke i krenite u pripremu ovih sočnih zalogajčića. I ne zaboravite ih pripremiti malo više, jer nestat će u tren oka!   

Sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 150 g suhih rajčica
  • 150 g mladog luka
  • 250 g mozzarelle
  • 40 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 4-5 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

Sitno nasjeckajte sušene rajčice i mladi luk. Dodajte ribanu mozzarellu, blago posolite i promiješajte. Raširite svježe lisnato tijesto, izbodite vilicom, premažite ga s pola količine ulja, rasporedite nadjev na 4/5 tijesta, poškropite preostalim uljem, zarolajte.

Zagrijte pećnicu na 210 °C. Oštrim nožem narežite roladu na prst debele šnite, slažite ih u lim na masni papir i pecite 10 minuta. Pustite da se rolice malo ohlade, pospite ih sjeckanim bosiljkom i poslužite.

Za sjaj, rolice premažite s malo suncokretova ulja.

Preuzeto s Dobar tek