Noć vještica je noć kada biramo što strašniji kostim, ukrasimo kuću strašnim rekvizitima poput paukova ili kostura te želimo zadiviti goste kul hranom. Mi vam predlažemo da iskoristite bundevu i napravite prefin desert od bundeve, mascarponea i brusnice. Osim sto je strašno fin, i jako je jednostavan za napraviti. Sve potrebne namirnice čekaju vas u Intersparu. 

Sastojci:

  • Krema od bundeve
  • 400 g bundeve
  • 40 g meda
  • 1 naranča
  • 250 g mascarpone sira
  • 20 g meda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 200 g brusnica
  • 80 g šećerne melase
  • 60 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 40 g brusnica

U posudu stavite melasu i brusnice pa kuhajte 10 minuta. Ako bude potrebno, razradite smjesu štapnim mikserom.

Bundevu narežite na kocke pa ih stavite na masni papir kojim ste obložili dno posude za pečenje i pecite 10 minuta na 180 °C. Kad se bundeva ispeče, istresite je u posudu, dodajte sok od naranče i prokuhajte (oko 5 minuta), a potom ohladite, usitnite štapnim mikserom i dodajte med.

Mascarpone i med razradite pjenjačom pa postupno umiješajte vrhnje za šlag.

Kad se kreme ohlade, slažite slojeve u čaše kao na slici: najprije krema od bundeve, pa mascarpone, po njemu krema od brusnica, pa opet tanki sloj kreme od tikve. Prije posluživanja ohladite, ukrasite šlagom i dodajte nekoliko brusnica.

 Recept preuzet s Dobar tek