Ako ste u potrazi za kremastim i ukusnim desertom koji vam neće oduzeti previše vremena, onda imamo pravi recept za vas!  Neodoljivi čokoladni mousse koji se topi u ustima već nam na sami spomen izazivaju zazubice. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci za pripremu ove slatke bombe koja će vas oduševiti na prvi griz!

Sastojci

  • 300 g mliječne čokolade
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 žlice likera od naranče
  • 2 jaja

Čokoladu natrgajte na kockice i zajedno sa 100 ml slatkog vrhnja zagrijavajte na vodenoj pari da se otopi.

Za to vrijeme istucite čvrst snijeg od bjelanjaka i umiješajte šećer u prahu. Preostalo slatko vrhnje istucite u šlag.

Vruću čokoladu maknite s pare i umiješajte žumanjke i liker. U mlaku čokoladnu smjesu dodajte šlag, a zatim snijeg od bjelanjaka i lagano izmiješajte.

Kremu rasporedite u zdjelice (ili čaše) za posluživanje i nekoliko sati držite u hladnjaku. Poslužite hladni mousse uz tučeno vrhnje i posut komadićima čokolade.

Recept preuzet s Dobar tek