KNJIGOM PROTIV KORONE

KNJIGOM PROTIV KORONE

26.03.2020

Hoću knjigu u suradnji s izdavačima pokrenuo veliku akciju


Knjiga je oduvijek ljudima pružala bijeg od stvarnosti ili pak priliku za učenje o nekom novom, drugačijem svijetu koji nam možda nije lako dostupan. U doba kada smo zatvoreni u kućama, zbog sigurnosti drugih te zbog vlastite sigurnosti, dani traju beskrajno dugo, a čak i stotina televizijskih programa nakon nekog vremena prestane biti zabavna. Veliki George R.R. Martin, autor serijala Pjesma leda i vatre te jedan od sukreatora megapopularne serije Igra prijestolja jednom je rekao: “Živio sam tisuću života, volio sam tisuću ljubavi, hodao sam po dalekim svjetovima i vidio kraj vremena – zato što čitam”. I baš zato, kako bi ljudima u teškim vremenima omogućio pristup tisućama života i svjetova, knjižarski lanac Hoću knjigu u suradnji s partnerima izdavačima pokrenuo je veliku knjišku akciju Knjigom protiv korone. 

 Ova akcija provodi se na dva načina; putem webshopa hocuknjigu.hr te Facebook stranice ovog knjižarskog lanca, a više o svemu ispričala nam je voditeljica marketinga Hoću knjigu Sanja Srdić Jungić. “Trenutno živimo u doba velikog straha i neizvjesnosti. Ne samo da smo zbog korone zatvoreni u kućama te se brinemo za vlastitu egzistenciju nego su Zagrepčani podsjetnik da je život prolazan i ponekad vrlo strašan dobili i u obliku potresa (kako je najveća knjižara u Hrvatskoj prošla u potresu pogledajte ovdje: shorturl.at/fkDMX). Sve skupa nagnalo nas je da s izdavačima napravimo zajedničku akciju Knjigom protiv korone, tijekom koje će, do daljnjeg, više od 7.000 artikala, a taj broj svakim danom raste, biti sniženo na našem webshopu. Na taj način ljudima ćemo omogućiti lakši pristup novom štivu, a i pokušati nadoknaditi štetu koja je nastala zatvaranjem naših knjižara”, pojašnjava Srdić Jungić.  

Na popustu su se tako našle hit knjige za odrasle, poput Ciganin, ali najljepši, U potrazi za Gobi, Kradljivica knjiga, Male žene i mnoštvo drugih, dok će djeca uživati u Harryju Potteru, Nikadgradu, Pričama o neustrašivim hrvatskim ženama, Timiju promašaju i ostalim avanturama. Mnogi od izdavača dali su popuste na čitav svoj asortiman. Također, u sklopu akcije Mjesec igre i dječje knjige mnogi će kupci uz kupnju artikala za djecu dobiti i poklon iznenađenja (do isteka zaliha). Iz Hoću knjigu poručuju kako se paketi pakiraju s posebnim oprezom, uz nošenje zaštitnih maski i rukavica, a njihova kurirska služba od ovoga je tjedna uvela i beskontaktno preuzimanje paketa, stoga straha od zaraze nema. No akcija ne staje ovdje. 

 “Jasno nam je da će, bez obzira na snižene cijene knjiga, ljudi svejedno imati problema s nabavkom istih, naročito oni koji su tijekom krize s koronom izgubili posao ili pak tijekom potresa svoje domove. Zato smo se odlučili na provedbu ove akcije i na društvenim mrežama uz pomoć domaćih autora. Svakoga dana u 19 sati na Facebook stranici Hoću knjigu jedan će domaći autor čitati isječak iz najdraže knjige. Na taj način publika će malo bolje upoznati domaće autore, a možda čuti i zainteresirati se za štivo koje dotad nisu čitali. No, ono najbitnije, svima će nam uz te kratke videiće brže proći vrijeme”, zaključuje Sanja Srdić Jungić.

Prvi filmić prikazan je u srijedu u 19 sati, a na Facebook stranici Hoću knjigu gostovala je mlada autorica Jelena Kastaneti koja je 2019. godine proglašena influencericom godine na području književnosti. Video možete pogledati ovdje: shorturl.at/glEJ4. Od ostalih autora očekuju vas Kristian Novak, Bruno i Maja Šimleša, Frane Herenda, Danica Juričić Spasović, Davor Špišić i mnogi drugi, a povremeno će knjige čitati i pokoji inozemni autor kao gost iznenađenja. Stoga, ostanite doma, čitajte knjige i uživajte u jednoj od rijetkih blagodati koje je korona virus sa sobom donijela – višku vremena. AKCIJE I POPUSTI