ELECTRIC EVOLUTION FESTIVAL STIŽE U TOWER - 22. i 23. TRAVNJA

ELECTRIC EVOLUTION FESTIVAL STIŽE U TOWER - 22. i 23. TRAVNJA

12.04.2023

Electric EVolution Festival, događanje koje na jednom mjestu okuplja gotovo sve aktivne sudionike na polju električne mobilnosti i prateće industrije, ponovno dolazi u Rijeku, i to od 22. do 23. travnja u Tower Centeru Rijeka. --- ZBOG LOŠEG VREMENA IZMJENJEN JE DATUM.

Radno vrijeme festivala - subota 09:00 - 20:00 / nedjelja 10:00 - 18:00 sati
Ulaz na događanje je slobodan!


Nakon uspješno održanog prošlogodišnjeg izdanja, Electric EVolution Festival će polovicom travnja ponovno okupiti većinu relevantnih automobilski brendova i zastupnika te riječkoj publici predstaviti novitete i aktualnu ponudu električnih i plug-in hibridnih vozila, kao i bogatu ponudu lakih električnih vozila: e-motori, e-bicikli, e-romobili i dr. 

Tako će posjetitelji među mnogim zanimljivim modelima moći premijerno razgledati novu Cupru Born, ali i nedavno predstavljeni VW ID.BUZZ – višenamjenski i svestrani automobil temeljen na dizajnu kultnog VW Bulli modela.

Posebno veseli vijest kako će posjetitelji ove godine na licu mjesta imati priliku ostvariti probnu vožnju Tesle 3 i Y, modela iz VW, Škoda i Audi portfelja, a istu mogućnost najavljuju još neki brendovi električnih vozila. 

Veseli nas što se i ove godine očekuje mnoštvo zanimljivih i atraktivnih modela u segmentu električnih vozila, među kojima će biti i nekoliko premijera, kao i najava njihova sufinanciranja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tržište električnih vozila u Hrvatskoj u stalnom je porastu, otprilike 150% na godišnjoj razini, što je jasan pokazatelj kako interesa i publike na ovom, ali i na nadolazećim izdanjima EEF-a u Rijeci i Zagrebu neće nedostajati», izjavio je organizator festivala Hrvoje Jelinić.

Edukacija javnosti o elektromobilnosti i njenoj svakodnevnoj implementaciji jedan je od glavnih ciljeva EEF-a. Često se uz pojam elektromobilnosti pojavljuje i određena doza nepovjerenja, što je prilikom svake velike promjene (kao što je ova) očekivana reakcija. Naša misija je upravo putem ovakvih događanja educirati javnost o prednostima prelaska na alternativne oblike mobilnosti te srušiti mitove konkretnim primjerima iz prakse„, dodao je Ivan Reis, suorganizator EEF-a. 

Izuzetno nas veseli što će krov Tower Centra Rijeka biti centralno mjesto okupljanja električnih vozila. Podržavanjem ovakvih događanja, dajemo  mali doprinos održivosti i zaštiti okoliša. Uz brojne izlagače, zabavni program, atraktivne testne vožnje, vjerujemo da će Tower, biti mjesto na kojem morate biti tijekom 22. i 23. travnja.“., istaknula je Maja Baković, direktorica Tower Centra Rijeka.  

Organizatori dodaju kako će se Electric EVolution Festival u Rijeci održati nakon nedavnog izdanja u Splitu, a nakon Rijeke i u Zagrebu, a za više informacija o datumima i lokacijama pratite njihove objave na društvenim mrežama i službenu web stranicu festivala  electricevolutionfestival.com. 


Eventi
Scroll to top