Banana bread zasigurno je jedan od najpoznatijih specijaliteta unazad nekoliko godina. Njegov okus i tekstura nema koga nisu očarali, a brzo je postao najpoznatiji comfort food među pravim gurmanima. A kako i ne bi, kad je toliko ukusan, jednostavan a zdrav.

U ovoj verziji s indijskim oraščićima banana bread dobiva novu dimenziju koju ćete sa zadovoljstvom istražiti. Savršen je spoj sočnih zrelih banana i hrskavih komadića indijskih oraščića, obogaćen aromama cimeta i vanilije. Ovaj recept donosi mekanu i mirisnu teksturu, uz dodatnu kremoznost zahvaljujući maslacu od indijskih oraščića.  Čokoladni komadići pružaju slatki kontrast, dok orašasti plodovi unose bogatstvo i hrskavost. Idealan je za doručak, užinu ili desert, uz šalicu kave ili čaja.

Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti svakim zalogajem!

Sastojci (12)

250 g Nutrigold pirovog bijelog brašna

1/2 žličice Nutrigold cimeta

150 g Nutrigold smeđeg šećera

130 g Nutrigold maslaca od indijskih oraščića

100 g Nutrigold indijskih oraščića

1 žlica ekstrakta vanilije

2 jaja

80 g grčkog jogurta

3 zrele banane

110 g maslaca

1 žličica praška za pecivo

100 g čokolade

Priprema:

  1. Otopljeni maslac pomiješajte sa šećerom, zatim dodajte jaja, jogurt, zgnječene banane, vaniliju i maslac od indijskih oraščića. Sve dobro sjedinite.
  2. Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet, te miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.
  3. Na kraju umiješajte nasjeckane indijske oraščiće i komadiće čokolade.
  4. Smjesu ulijte u kalup za kruh i pecite oko 1 sat na 180 °C.
  5. Prije rezanja, pustite da se banana bread potpuno ohladi.

Preuzeto s Tvornica zdrave hrane