Banana bread zasigurno je jedan od najpoznatijih specijaliteta unazad nekoliko godina. Njegov okus i tekstura nema koga nisu očarali, a brzo je postao najpoznatiji comfort food među pravim gurmanima. A kako i ne bi, kad je toliko ukusan, jednostavan a zdrav.
U ovoj verziji s indijskim oraščićima banana bread dobiva novu dimenziju koju ćete sa zadovoljstvom istražiti. Savršen je spoj sočnih zrelih banana i hrskavih komadića indijskih oraščića, obogaćen aromama cimeta i vanilije. Ovaj recept donosi mekanu i mirisnu teksturu, uz dodatnu kremoznost zahvaljujući maslacu od indijskih oraščića. Čokoladni komadići pružaju slatki kontrast, dok orašasti plodovi unose bogatstvo i hrskavost. Idealan je za doručak, užinu ili desert, uz šalicu kave ili čaja.
Priprema je jednostavna, a rezultat će vas oduševiti svakim zalogajem!
Sastojci (12)
250 g Nutrigold pirovog bijelog brašna
1/2 žličice Nutrigold cimeta
150 g Nutrigold smeđeg šećera
130 g Nutrigold maslaca od indijskih oraščića
100 g Nutrigold indijskih oraščića
1 žlica ekstrakta vanilije
2 jaja
80 g grčkog jogurta
3 zrele banane
110 g maslaca
1 žličica praška za pecivo
100 g čokolade
Priprema:
- Otopljeni maslac pomiješajte sa šećerom, zatim dodajte jaja, jogurt, zgnječene banane, vaniliju i maslac od indijskih oraščića. Sve dobro sjedinite.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet, te miješajte dok smjesa ne postane ujednačena.
- Na kraju umiješajte nasjeckane indijske oraščiće i komadiće čokolade.
- Smjesu ulijte u kalup za kruh i pecite oko 1 sat na 180 °C.
- Prije rezanja, pustite da se banana bread potpuno ohladi.
Preuzeto s Tvornica zdrave hrane