Pripremite svoje okusne pupoljke za nevjerojatno putovanje kroz svijet slatkih užitaka! Čoko tart sa šipkom nije samo desert – to je prava mala čokoladna avantura.
Savršeno bogata tamna čokolada i nježna voćna svježina šipka stapaju se u neodoljivu kremu koja će svakim zalogajem razveseliti tvoja osjetila. A tek podloga – hrskava, s bademovim notama i daškom kokosa, čini savršen kontrast kremastom punjenju.
Bez obzira pripremate li ga za posebnu priliku ili jednostavno želite počastiti sebe nečim posebnim, ovaj čoko tart sa šipkom je sve što vam treba za savršeno slatki završetak svakog obroka!
Recept za Čoko tart sa šipkom
Sastojci (8)
-podloga-
200 g Nutrigold bademovog brašna
20 g Nutrigold kakao praha
65 ml Nutrigold kokosovog ulja
40 g Nutrigold javorovog sirupa
-krema-
115 g Nutrigold kokosovog mlijeka
60 ml soka od šipka
250 g tamne čokolade
200 g očišćenog šipka
Priprema
- Podlogu pripremite tako što ćete sve sastojke sjediniti špatulom, potom je utisnite u kalup za tart.
- Čokoladu sitno nasjeckajte.
- Kokosovom mlijeku iz konzerve dodajte sok od šipka i na manjoj tavi zagrijte do vrenja.
- Čokoladu prelijte smjesom kokosovog mlijeka i soka od šipka, pustite da odstoji 5 minuta, a potom promiješajte da se sve sjedini.
- Kremu prelijte preko podloge, pospite zrnima šipka i ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
Recept preuzet s Tvornica zdrave hrane