Otkrijte novu dimenziju okusa omiljenih peciva uz recept, koji nam donosi Tvornica zdrave hrane, za Bagels od grčkog jogurta. Ova verzija donosi savršen spoj neodoljivih okusa, a istovremeno odiše jednostavnošću i lakoćom pripreme. Klasični bagels, poznati po svojoj hrskavoj kori i mekanoj unutrašnjosti, u ovoj izvedbi dobivaju poseban twist zahvaljujući kombinaciji pirovog bijelog brašna i grčkog jogurta, što im daje dodatnu teksturu i bogatstvo okusa.

Grčki jogurt ovdje igra ključnu ulogu, dajući tijestu nevjerojatnu mekoću i laganu kiselost koja savršeno balansira slanoću himalajske soli. Prašak za pecivo omogućuje da se bagels lijepo napuhnu i dobiju onu karakterističnu zlatnu boju i zračnu unutrašnjost. A kako bi svaki zalogaj bio prava mala eksplozija okusa, tu je i bogata mješavina sjemenki i začina – kombinacija maka, sezama, češnjaka i krupne soli koja daje dodatnu hrskavost i aromu koju ćete dugo pamtiti.

Savršeni su za doručak, brunch ili laganu večeru, a najbolje ih je poslužiti s kremastim namazom ili avokadom. Ovi bagelsi su prava mala gurmanska poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ujedno su i nutritivno bogatiji od standardnih varijanti, što ih čini idealnim izborom za sve koji žele balansirati užitak i zdravlje.

Sastojci (10)

130 g Nutrigold pirovog bijelog brašna

1 žličica Nutrigold himalajske soli

220 g grčkog jogurta

2 žličice praška za pecivo

1 bjelanjak


 -za bagels mješavinu-

2 žlice Nutrigold maka

1 žlica Nutrigold sjemenki sezama

1 žlica Nutrigold crnog sezama

1 žlica Nutrigold češnjaka u prahu

2 žlice krupne soli

Recept za Bagels od grčkog jogurta

Priprema:

  1. Prvo pripremite bagels mješavinu začina tako što ćete pomiješati sve sastojke.
  2. U posudi pomiješajte grčki jogurt, brašno, sol i prašak za pecivo pa izradite tijesto.
  3. Po potrebi dodajte još jako malo brašna, tek toliko da se tijesto ne lijepi za ruke.
  4. Nemojte previše mijesiti, samo nekoliko minuta dok tijesto ne bude mekano.
  5. Podijelite tijesto na 4 dijela, pa svaki razvaljajte u duguljasti oblik pa spojite rubove da po sredini ostane rupa.
  6. Složite bagelse na pleh obložen papirom za pečenje, premažite bjelanjkom i pospite mješavinom začina.
  7. Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
  8. Pustite da se ohladi prije rezanja.