Otkrijte novu dimenziju okusa omiljenih peciva uz recept, koji nam donosi Tvornica zdrave hrane, za Bagels od grčkog jogurta. Ova verzija donosi savršen spoj neodoljivih okusa, a istovremeno odiše jednostavnošću i lakoćom pripreme. Klasični bagels, poznati po svojoj hrskavoj kori i mekanoj unutrašnjosti, u ovoj izvedbi dobivaju poseban twist zahvaljujući kombinaciji pirovog bijelog brašna i grčkog jogurta, što im daje dodatnu teksturu i bogatstvo okusa.
Grčki jogurt ovdje igra ključnu ulogu, dajući tijestu nevjerojatnu mekoću i laganu kiselost koja savršeno balansira slanoću himalajske soli. Prašak za pecivo omogućuje da se bagels lijepo napuhnu i dobiju onu karakterističnu zlatnu boju i zračnu unutrašnjost. A kako bi svaki zalogaj bio prava mala eksplozija okusa, tu je i bogata mješavina sjemenki i začina – kombinacija maka, sezama, češnjaka i krupne soli koja daje dodatnu hrskavost i aromu koju ćete dugo pamtiti.
Savršeni su za doručak, brunch ili laganu večeru, a najbolje ih je poslužiti s kremastim namazom ili avokadom. Ovi bagelsi su prava mala gurmanska poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ujedno su i nutritivno bogatiji od standardnih varijanti, što ih čini idealnim izborom za sve koji žele balansirati užitak i zdravlje.
Sastojci (10)
130 g Nutrigold pirovog bijelog brašna
1 žličica Nutrigold himalajske soli
220 g grčkog jogurta
2 žličice praška za pecivo
1 bjelanjak
-za bagels mješavinu-
2 žlice Nutrigold maka
1 žlica Nutrigold sjemenki sezama
1 žlica Nutrigold crnog sezama
1 žlica Nutrigold češnjaka u prahu
2 žlice krupne soli
Recept za Bagels od grčkog jogurta
Priprema:
- Prvo pripremite bagels mješavinu začina tako što ćete pomiješati sve sastojke.
- U posudi pomiješajte grčki jogurt, brašno, sol i prašak za pecivo pa izradite tijesto.
- Po potrebi dodajte još jako malo brašna, tek toliko da se tijesto ne lijepi za ruke.
- Nemojte previše mijesiti, samo nekoliko minuta dok tijesto ne bude mekano.
- Podijelite tijesto na 4 dijela, pa svaki razvaljajte u duguljasti oblik pa spojite rubove da po sredini ostane rupa.
- Složite bagelse na pleh obložen papirom za pečenje, premažite bjelanjkom i pospite mješavinom začina.
- Pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
- Pustite da se ohladi prije rezanja.