
Kruh sa zobenim pahuljicama i pirovim brašnom savršen je spoj hranjivosti i bogatog okusa. Pirovo brašno, poznato po svojoj blagoj orašastoj aromi i lakoj probavljivosti, daje kruhu laganu, ali čvrstu strukturu, dok zobene pahuljice dodaju mekoću i blagu slatkoću. Ovaj kruh odličan je za one koji traže zdraviju alternativu klasičnom bijelom kruhu, jer je bogat vlaknima, vitaminima i mineralima.
Njegova tekstura je mekana iznutra, a izvana ga krasi hrskava korica. Savršen je za doručak uz maslac i med, kao podloga za sendviče ili jednostavno uz tanjur tople juhe.
Zahvaljujući prirodnim sastojcima i nutritivnoj vrijednosti, ovaj kruh je odličan izbor za uravnoteženu prehranu!
Sastojci (7)
390 g Nutrigold pirovog bijelog brašna
85 g Nutrigold krupnih zobenih pahuljica
30 ml Nutrigold maslinovog ulja
4 g suhog kvasca
1 žličica soli
125 g meda
360 ml vode
Priprema
- U posudu dodajte med, vodu i ulje te dobro sjedinite pjenjačom.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, kvasac i sol.
- Postupno dodajte mokre sastojke suhima i promiješajte kuhačom, tek toliko da se sjedine.
- Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 12-18 sati da fermentira.
- Nakon fermentacije dodajte još 2 žlice brašna, promiješajte pa prebacite tijesto u kalup za pečenje.
- Pokrijte i ostavite još sat vremena da se tijesto diže.
- Pecite na 190°C oko 55 minuta.
- Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.
- Poslužite uz maslac i džem po želji.
Preuzeto s Tvornica zdrave hrane