Ako tražite jednostavan i aromatičan kolač koji će unijeti neodoljiv miris u vaš dom, sočni biskvit s jabukom i medom savršen je izbor. Ova slastica spaja prirodnu slatkoću meda i sočnost jabuka, stvarajući mekan i mirisan biskvit koji se topi u ustima.

Priprema je lagana, što ga čini idealnim desertom za svakodnevno uživanje, ali i za posebne prilike kada želite nešto fino, a jednostavno. Svi potrebni sastojci čekaju vas u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka.

Sastojci

  • 300 g naribanih jabuka
  • 150 g meda
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 100 ml biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml jogurta
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu

Način pripreme

Naribane jabuke možete kratko pirjati u tavi (oko 5 minuta) da omekšaju i postanu kašaste.

U velikoj zdjeli miksajte jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Zatim dodajte med, ulje, ekstrakt vanilije i jogurt te sve dobro promiješajte.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Postupno dodajite suhe sastojke u smjesu s jajima i lagano miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Umiješajte naribane jabuke u smjesu. Tijesto će biti nešto gušće, ali to će mu osigurati sočnost.

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Okrugli kalup za tortu (promjera 22 - 24 cm) obložite papirom za pečenje ili ga dobro premažite maslacem i pospite brašnom. Ulijte tijesto u kalup i poravnajte gornju površinu.

Pecite biskvit 40 - 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne bude čista kad je izvadite.

Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu 10-ak minuta, a potom ga izvadite iz kalupa i stavite na tanjur da se potpuno ohladi.

Kada se ohladi, biskvit pospite šećerom u prahu i poslužite.

Recept preuzet s Dobar tek