Naribane jabuke, malo ruma pa onda mljevenog oraha, rogača i sve to pretvaramo u zimsku čaroliju dodirom cimeta i čokolade! Ako ste u potrazi za kolačem (slobodno ga možemo i nazvati tortom) koji će odgovarati zahtjevnim nepcima za blagdanskim stolom, ne morate tražiti dalje! S receptom koji ne oduzima previše vremena i ne zahtijeva vrhunske vještine, mogli biste baš iznenaditi svojim doprinosom najslađem razdoblju u godini!

Naravno, i sami ćete uživati ovim bogatim okusima koji griju dušu, a prijateljske i obiteljske veze čine još jačima. Osim toga, nutritivno bogatstvo bez suvišnog rafiniranog šećera dobronamjerni je užitak kojem se zaista možete prepustiti svim (opuštenim) osjetilima.

Orah, bogat esencijalnim masnim kiselinama i koristan za optimalan rad mozga, srca i općenito dugovječnost u društvu s rogačem, bogatim vlaknima, mineralima, a ima i kalcija i željeza - savršeno se sljubljuje s kraljicom kada su u pitanju deserti, čokoladom. Osvježavajuća nota jabuke koja donosi prirodnu slatkoću i vlakna, učinit će svaki zalogaj sočnim i vrijednim ponavljanja.

Nadamo se da će ovaj kolač s tradicionalnim sastojcima i modernim stavom uvijek prizvati blagdansko sjećanje!

Sastojci (12)

100 g Nutrigold rogača u prahu
200 g Nutrigold pirovog bijelog brašna
100 g Nutrigold oraha
180 ml Nutrigold maslinovog ulja
1 žličica Nutrigold cimeta
150 g Nutrigold smeđeg šećera
4 jaja
5 jabuka
12 g praška za pecivo
1 žlica ruma
200 g tamne čokolade
200 g slatkog vrhnja

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte jaja, šećer, ulje, rum i naribane jabuke.
  2. Dodajte brašno, rogač, mljevene orahe, cimet i prašak za pecivo pa sve dobro sjedinite.
  3. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm i pecite oko 50 minuta na 180 °C. Ostavite da se potpuno ohladi.
  4. Za ganache sitno nasjeckajte čokoladu, prelijte je vrućim vrhnjem, ostavite 5 minuta i zatim promiješajte.
  5. Ganache prelijte preko ohlađenog biskvita, ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi, a potom premjestite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.
  6. Dekorirajte mrvljenim orasima i čipsom od jabuke.


Preuzeto s Tvornica zdrave hrane