Kad se citrus susretne s raskošnom kremom od sira, nastaje desert koji osvaja na prvi zalogaj — upravo takav je biskvit s tangerinom i kremom od sira. Ovaj lagani desert savršeno balansira svježinu zrelih tangerina, toplinu orašastih badema i nježnu teksturu mascarpone-kreme obogaćene grčkim jogurtom i medom. Sa samo pola sata vremena pripreme, idealan je kao elegantan, no nenapadan kraj blagdanske večere ili kao spontan desert za poslijepodnevni čaj. U INTERSPARU vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u blagdanskom raspoloženju.
Sastojci za 4 osobe
- 8 tangerina
Krema:
- 500 g mascarponea
- 100 g meda
- 400 g grčkog jogurta
Tamni biskviti:
- 3 jaja
- 60 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 40 g oštrog brašna
- 40 g čokolade u prahu
- 1 prstohvat soli
- 50 g badema u listićima
- 1 g cimeta
Odvojite žumanjke i bjelanjke, miksajte bjelanjke i prstohvat soli u snijeg. Pjenasto miksajte žumanjke sa šećerom i bourbon šećerom, dodajte brašno i čokoladu u prahu. Na kraju ručno, špatulom umiješajte snijeg.
Kalup pokrijte papirom za pečenje, prebacite biskvit i pecite 8 - 10 minuta na 180 °C.
Kad se biskvit ohladi, razlomite ga na manje komade.
Razmutite med, dodajte jogurt i na kraju umiješajte mascarpone.
Ogulite tangerine, narežite na kolute, izdvojite dva srednja, najveća koluta. Stavite na dno svake čaše malo kreme, zatim par komadića biskvita i tangerine, sa svake strane čaše kolut tangerine, dodajte u sredinu par žlica kreme, završite cimetom i listićima badema.
Recept preuzet s Dobar tek