Kad se citrus susretne s raskošnom kremom od sira, nastaje desert koji osvaja na prvi zalogaj — upravo takav je biskvit s tangerinom i kremom od sira. Ovaj lagani desert savršeno balansira svježinu zrelih tangerina, toplinu orašastih badema i nježnu teksturu mascarpone-kreme obogaćene grčkim jogurtom i medom. Sa samo pola sata vremena pripreme, idealan je kao elegantan, no nenapadan kraj blagdanske večere ili kao spontan desert za poslijepodnevni čaj. U INTERSPARU vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u blagdanskom raspoloženju.  

Sastojci za 4 osobe

  • 8 tangerina

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 100 g meda
  • 400 g grčkog jogurta

Tamni biskviti:

  • 3 jaja
  • 60 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 40 g oštrog brašna
  • 40 g čokolade u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g badema u listićima
  • 1 g cimeta

Odvojite žumanjke i bjelanjke, miksajte bjelanjke i prstohvat soli u snijeg. Pjenasto miksajte žumanjke sa šećerom i bourbon šećerom, dodajte brašno i čokoladu u prahu. Na kraju ručno, špatulom umiješajte snijeg.

Kalup pokrijte papirom za pečenje, prebacite biskvit i pecite 8 - 10 minuta na 180 °C.

Kad se biskvit ohladi, razlomite ga na manje komade.

Razmutite med, dodajte jogurt i na kraju umiješajte mascarpone.

Ogulite tangerine, narežite na kolute, izdvojite dva srednja, najveća koluta. Stavite na dno svake čaše malo kreme, zatim par komadića biskvita i tangerine, sa svake strane čaše kolut tangerine, dodajte u sredinu par žlica kreme, završite cimetom i listićima badema.

Recept preuzet s Dobar tek