Mirisna i sočna kruška jesenske dane čini još mirisnijima i ukusnijima. Od deserta pa sve do glavnih jela, odlično se uklapa u sve. Recept koji vam danas predstavljamo čokoladni kolač s kruškom, ukusna kombinacija s kojom se ne može pogriješiti. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci za ovaj slatki užitak.

Sastojci za 8 osoba

  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 6 jaja
  • 130 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 g kakaa
  • 150 g čokolade
  • 30 ml likera od kruške
  • 1 žličica cimeta u prahu
  • ½ žličice kardamoma u prahu
  • ½ žličice đumbira u prahu
  • 3-4 srednje zrele kruške (viljamovke)

Način pripreme

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom, cimetom, kardamomom i đumbirom. Maslac sobne temperature, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. Dodajte otopljenu čokoladu i jedno po jedno jaje uz miješanje. Zatim dodajte mlijeko, liker od kruške i pripremljeno brašno. Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen duguljasti kalup (34 × 10 cm). 

Kruške operite, odrežite im donji dio (da ravno stoje), ostavite peteljku i po mogućnosti izdubite sjemenke. Kruške uspravno utisnite u smjesu u kalupu. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 35 minuta. Kolač ohladite i poslužite.

Gotov kolač posipajte šećerom u prahu ili kakaom.

Recept preuzet s Dobar tek