Vrući ljetni dani mijenjaju i naše navike u kuhinji i prehrani. Pripremamo čim lakša i jednostavnija jela, za čiju pripremu ne moramo provoditi previše vremena uz štednjak i pećnicu. Slasne i osvježavajuće salate, bogate sočnim povrćem, savršen su odabir za ljetni ručak.
Danas vam donosimo jednostavan recept koji koji vam neće oduzeti vremena, a oduševit će vas bogatim okusom. Stoga, zaputite se u Interspar po sve potrebne sastojke te isprobajte piletinu na sasvim novi način.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 400 g pilećeg filea
 - 25 g maslaca
 - 75 ml maslinova ulja
 - 200 g mini rajčice
 - 150 g svježih krastavaca
 - 70 g rikule
 - 100 g zelene salate
 - 100 g radiča
 - 50 ml svijetlog aceta balsamica
 - 20-ak listića bosiljka
 - sol, papar u zrnu
 - 1 žličica sušenog bosiljka
 - ¼ žličice crvene mljevene paprike
 
- Pileće filee narežite na manje medaljone, malo ih posolite, začinite grubo mljevenim paprom, crvenom mljevenom paprikom i sušenim bosiljkom.
 - Dobro promiješajte da bi se začini temeljito proželi pa stavite u tavu na dobro zagrijan maslac.
 - Pržite do lijepe zlatnožute boje pa ih stavite u posudu za salatu.
 - Dodajte krastavce narezane na ploške, popola prerezane rajčice, radič i salatu narezane na manje komade te rikulu i listiće bosiljka.
 - Zalijte maslinovim uljem i acetom, malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Odmah poslužite.