Vrući ljetni dani mijenjaju i naše navike u kuhinji i prehrani. Pripremamo čim lakša i jednostavnija jela, za čiju pripremu ne moramo provoditi previše vremena uz štednjak i pećnicu. Slasne i osvježavajuće salate, bogate sočnim povrćem, savršen su odabir za ljetni ručak.  

Danas vam donosimo jednostavan recept koji koji vam neće oduzeti vremena, a oduševit će vas bogatim okusom. Stoga, zaputite se u Interspar po sve potrebne sastojke te isprobajte piletinu na sasvim novi način. 

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 400 g pilećeg filea
  • 25 g maslaca
  • 75 ml maslinova ulja
  • 200 g mini rajčice
  • 150 g svježih krastavaca
  • 70 g rikule
  • 100 g zelene salate
  • 100 g radiča
  • 50 ml svijetlog aceta balsamica
  • 20-ak listića bosiljka
  • sol, papar u zrnu
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • ¼ žličice crvene mljevene paprike
  1. Pileće filee narežite na manje medaljone, malo ih posolite, začinite grubo mljevenim paprom, crvenom mljevenom paprikom i sušenim bosiljkom.
  2. Dobro promiješajte da bi se začini temeljito proželi pa stavite u tavu na dobro zagrijan maslac.
  3. Pržite do lijepe zlatnožute boje pa ih stavite u posudu za salatu.
  4. Dodajte krastavce narezane na ploške, popola prerezane rajčice, radič i salatu narezane na manje komade te rikulu i listiće bosiljka.
  5. Zalijte maslinovim uljem i acetom, malo posolite i popaprite te dobro promiješajte. Odmah poslužite.