Jesensko doba poznato je po svojim ukusnim i sočnim plodovima. Jedan od njih su slasne šljive i kruške, koje su, kao pravi predstavnici rane jeseni, već postali glavni sastojak većine slastica. Uživamo u pekmezima, džemovima, knedlama, štrudli i raznim desertima čiji miris podsjeća na djetinjstvo, a okus savršeno prija tijekom prohladnih dana. Recept koji vam danas predstavljamo je crumble sa šljivama i kruškama. ukusna kombinacija s kojom se ne može pogriješiti. U INTERSPAR-u vas čekaju svi potrebni sastojci za ovaj slatki užitak.
Sastojci
- 500 g šljiva
- 500 g krušaka
- 60 g ohlađenog maslaca
- 100 g oštrog brašna
- 100 g smeđeg šećera
- šaka preprženih lješnjaka
- štapić mahune vanilije
- sladoled od vanilije
- sok od pola limuna
Pomiješajte brašno, šećer te dodajte maslac narezan na listiće. Miješajte dok ne dobijete smjesu pješčane strukture.
Operite i očistite šljive te ih narežite na polovine. Očistite kruške te ih narežite na kockice. Prepržite lješnjake te ih nasjeckajte po želji.
Složite šljive i kruške u keramičku zdjelu. Pospite ih cimetom i vanilijom po želji. Pokapajte limunovim sokom i pospite sipkim tijestom koje ste napravili.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 20 minuta.
Poslužite toplo sa kuglicom sladoleda od vanilije.
Recept preuzet s Dobar tek