Jesensko doba poznato je po svojim ukusnim i sočnim plodovima. Jedan od njih su slasne šljive i kruške, koje su, kao pravi predstavnici rane jeseni, već postali glavni sastojak većine slastica. Uživamo u pekmezima, džemovima, knedlama, štrudli i raznim desertima čiji miris podsjeća na djetinjstvo, a okus savršeno prija tijekom prohladnih dana. Recept koji vam danas predstavljamo je crumble sa šljivama i kruškama. ukusna kombinacija s kojom se ne može pogriješiti. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci za ovaj slatki užitak.

Sastojci

  • 500 g šljiva
  • 500 g krušaka
  • 60 g ohladjenog maslaca
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g smeđeg šećera
  • šaka preprženih lješnjaka
  • štapić mahune vanilije
  • sladoled od vanilije
  • sok od pola limuna

 

Pomiješajte brašno, šećer te dodajte maslac narezan na listiće. Miješajte dok ne dobijete smjesu pješčane strukture. 

Operite i očistite šljive te ih narežite na polovine. Očistite kruške te ih narežite na kockice. Prepržite lješnjake te ih nasjeckajte po želji.

Složite šljive i kruške u keramičku zdjelu. Pospite ih cimetom i vanilijom po želji. Pokapajte limunovim sokom i pospite sipkim tijestom koje ste napravili.

Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 20 minuta.

Poslužite toplo sa kuglicom sladoleda od vanilije.

Recept pruzet s Dobar tek