Danas vam donosimo recept za slatki i mekani kolač od čokolade s džemom od marelice. Vrlo je jednostavan za pripremu i savršen izbor za desert. Savršena kombinacija okusa sjedinjena u ovom ukusnom kolaču oduševit će svakoga. Slatka čokolada ublažena lagano kiselkastim okusom džema od marelice zvuči kao dobitna kombinacija. U INTERSPARU ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta.

Sastojci za 4 osobe

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 15 dag omekšanog margarina
  • 15 dag šećera
  • 25 dag oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 dag kakaa
  • 2 ½ dl mlijeka

Nadjev:

  • marmelada od marelica

Glazura:

  • 25 dag čokolade za kuhanje
  • 1 ½ žlica ulja

 

Način pripreme

Umutite margarin i jaja pa lagano dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao pa lagano dodajte u smjesu od jaja i margarina.

Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje i ulijte smjesu. Pecite 20 minuta na 170 °C.

Ohladite pečeni biskvit i prerežite ga napola, potom obje polovice premažite marmeladom i ponovo ih spojite.

Otopite čokoladu na pari zajedno s uljem i time prelijte biskvit pa ostavite da se ohladi.

Recept preuzet s Dobar tek