Ako volite miris svježe pečenog lisnatog tijesta i ne možete odoljeti okusu lješnjaka i čokolade, ovi hrskavci bit će vaš novi favorit! Jednostavni su za pripremu, a rezultat je desert koji izgleda kao da je stigao iz omiljene slastičarnice.
Tostirani lješnjaci, prstohvat cimeta i malo kakaa stvaraju bogat namaz koji se savršeno sljubljuje s listićima lisnatog tijesta. Savršeni su uz kavu, čaj ili kao slatki zalogaj koji nestaje čim ih stavite na stol. U INTERSPARU u Tower Centru vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.
Sastojci za 8 kom
- 2 list svježeg lisnatog tijesta
- 200 g tostiranih lješnjaka
- 400 g mliječne čokolade
- prstohvat soli
- 2 žlica ulja
- 1 žličice cimeta
- 10 g gorkog kakao praha
- 2 žumanjak
Tostirane i oljuštene lješnjake stavite u blender. Dodajte žlicu ulja, sol, cimet, gorki kakao prah. Blendajte dok se ne pretvori u pastu.
Mliječnu čokoladu otopite na pari i dodajte u blender. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Lisnato tijesto premažite namazom od lješnjaka, izrežite na štapiće, spiralno smotajte.
Premažite razmućenim žumanjkom.
Pecite 10-ak minuta na 200 °C.
Preuzeto s Dobar tek