Ako volite miris svježe pečenog lisnatog tijesta i ne možete odoljeti okusu lješnjaka i čokolade, ovi hrskavci bit će vaš novi favorit! Jednostavni su za pripremu, a rezultat je desert koji izgleda kao da je stigao iz omiljene slastičarnice.

Tostirani lješnjaci, prstohvat cimeta i malo kakaa stvaraju bogat namaz koji se savršeno sljubljuje s listićima lisnatog tijesta. Savršeni su uz kavu, čaj ili kao slatki zalogaj koji nestaje čim ih stavite na stol.  U INTERSPARU u Tower Centru vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.

Sastojci za 8 kom

  • 2 list svježeg lisnatog tijesta
  • 200 g tostiranih lješnjaka
  • 400 g mliječne čokolade
  • prstohvat soli
  • 2 žlica ulja
  • 1 žličice cimeta
  • 10 g gorkog kakao praha
  • 2 žumanjak

Tostirane i oljuštene lješnjake stavite u blender. Dodajte žlicu ulja, sol, cimet, gorki kakao prah. Blendajte dok se ne pretvori u pastu.

Mliječnu čokoladu otopite na pari i dodajte u blender. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Lisnato tijesto premažite namazom od lješnjaka, izrežite na štapiće, spiralno smotajte.

Premažite razmućenim žumanjkom.

Pecite 10-ak minuta na 200 °C.

Preuzeto s Dobar tek