S dolaskom vrućih, ljetnih dana, biramo čim lakša i jednostavnija jela, za čiju pripremu ne moramo provoditi previše vremena uz štednjak i pećnicu.

Osvježavajuće, ukusne salate izvrstan su dodatak svakom jelu, a ponekad su toliko bogate da zaslužuju titulu glavog jela. Mogu se pripremati na razne načine, u kombinaciji s povrćem, ribom, piletinom… Danas vam predstavljamo zanimljivu i slasnu salatu čija vam priprema neće oduzeti previše vremena, a zadovoljiti će i najkritičnija nepca. 

SALATA OD KRASTAVACA, AVOKADA I TUNE

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g svježih krastavaca
  • 400 g avokada
  • 320 g tune iz konzerve
  • 150 g ljubičastog luka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • ½ limuna
  • sol
  • 3-4 listića svježeg bosiljka

Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kockice. Krastavce dobro operite i narežite na kockice podjednake veličine kao i avokado, luk isto narežite na kockice. Ocijedite tunu od ulja iz konzerve.

U zdjeli pomiješajte krastavce, avokado, luk i tunu, začinite solju i maslinovim uljem, pikantirajte limunovim sokom. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Preuzeto s Dobar tek