S dolaskom vrućih, ljetnih dana, biramo čim lakša i jednostavnija jela, za čiju pripremu ne moramo provoditi previše vremena uz štednjak i pećnicu.
Osvježavajuće, ukusne salate izvrstan su dodatak svakom jelu, a ponekad su toliko bogate da zaslužuju titulu glavog jela. Mogu se pripremati na razne načine, u kombinaciji s povrćem, ribom, piletinom… Danas vam predstavljamo zanimljivu i slasnu salatu čija vam priprema neće oduzeti previše vremena, a zadovoljiti će i najkritičnija nepca.
SALATA OD KRASTAVACA, AVOKADA I TUNE
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g svježih krastavaca
- 400 g avokada
- 320 g tune iz konzerve
- 150 g ljubičastog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- ½ limuna
- sol
- 3-4 listića svježeg bosiljka
Avokado prepolovite, odstranite košticu, ogulite i narežite na kockice. Krastavce dobro operite i narežite na kockice podjednake veličine kao i avokado, luk isto narežite na kockice. Ocijedite tunu od ulja iz konzerve.
U zdjeli pomiješajte krastavce, avokado, luk i tunu, začinite solju i maslinovim uljem, pikantirajte limunovim sokom. Dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.
Preuzeto s Dobar tek