Ljeto nam donosi obilje sočnog voća, a maline su među najomiljenijim sezonskim poslasticama. Kada se spoje s bogatim okusom čokolade i kremastom teksturom talijanskog deserta poput semifredda, rezultat je osvježavajuća i luksuzna slastica koja osvaja na prvi zalogaj. Semifreddo, što na talijanskom znači "polu-zamrznuto", savršen je izbor za vruće ljetne dane kada tražimo nešto lagano, a istovremeno raskošno.
Pridružite nam se u izradi ovog finog deserta i otkrijte kako jednostavni sastojci poput malina i čokolade mogu stvoriti neodoljiv desert. Slijedite naš recept i uživajte u svakom zalogaju ovog talijanskog klasika koji će postati zvijezda vašeg ljetnog stola. Potražite svježe sastojke u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka i dopustite da semifreddo s malinama i čokoladom postane vaš novi omiljeni desert!
Sastojci za 4 osobe
- 5 žumanjaka
- 100 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 100 g bijele čokolade
- 400 g tamne čokolade sa 72 % kakaa ili više
- 300 ml vrhnja za šlag
- 200 g keksa s maslacem
- 150 g malina
Način pripreme
Mutite žumanjke, šećer i bourbon šećer na pari 4 – 5 minuta da dobijete kremu. Maknite jaja s pare, rastopite posebno bijelu čokoladu i posebno 200 g tamne čokolade.
U 2/3 kreme umiješajte tamnu čokoladu, a u 1/3 bijelu čokoladu, pustite da se kreme hlade. Istucite vrhnje za šlag, špatulom umiješajte 2/3 u tamnu kremu, a preostalo u bijelu.
U međuvremenu nasjeckajte kekse i preostalu tamnu čokoladu. Umiješajte pola keksa u tamnu čokoladu. Duguljasti kalup obložite prozirnom folijom, ulijte pola tamne smjese i odložite u zamrzivač na 3 – 4 minute da se stegne.
Izvadite iz zamrzivača, pospite s pola sjeckane čokolade i keksa, prelijte bijelom kremom i vratite u zamrzivač da se stegne.
Nakon 5 minuta izvadite, pospite preostalim keksima i čokoladom, prelijte tamnom kremom i vratite u zamrzivač na nekoliko sati. Prije posluživanja dodajte na vrh semifreda maline.
Za ublažavanje težine deserta, možete koristiti bilo koje kiselkasto bobičasto voće.
Recept preuzet s Dobar tek