Danas vam donosimo recept za neodoljivu ljetnu poslasticu - slatki mini tacosi punjeni sladoledom, jagodama i čokoladom. Ukusni mini tacosi nude savršen kontrast sa sladoledom, a slatka eksplozija se nastavlja jagodama, sočnim voćem koje dodaje osvježavajući element.

Bez obzira da li se odlučite da ih poslužite na elegantnoj večeri ili kao neodoljivu poslasticu na pikniku, ovi tacosi će sigurno izmamiti osmijehe i zadovoljstvo svima koji ih probaju. Svi sastojci za ovaj neodoljiv recept pronaći ćete u Intersparu u Tower Centeru.

Sastojci za 8 osoba

  • 80 g šećera u prahu
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 bjelanjka
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g glatkog brašna
  • 30 g maslaca
  • 200 g jagoda
  • 50 g blanširanih badema
  • 100 g tamne čokolade
  • 10 g kokosova ulja
  • 200 g sladoleda

U posudu mikserom umutite šećer, mlijeko, bjelanjke, vanilin šećer i sol. Dodajte brašno i nastavite miksati još minutu pa dodajte otopljeni maslac pa sve sjedinite.

Pripremite kuhinjski valjak, a preko njega stavite foliju.

U zagrijanu tavu stavite pola kutlače tijesta da dobijete promjer oko 15 cm. Pecite 2 minute s jedne strane, kad rubovi dobiju boju, pažljivo preokrenite i pecite još 2 minute s druge strane. Zatim pomoću špatule izvadite pečeno tijesto iz tave i stavite na pripremljeni valjak s folijom, tako da se oblikuju mali tacosi. Ponovite postupak s preostalim tijestom.

Jagode očistite i narežite na manje komade, čokoladu i kokosovo ulje otopite u mikrovalnoj pećnici i promiješajte da se sjedine. Blanširane bademe nasjeckajte.

U ohlađene tacose rasporedite po kuglicu sladoleda, narezane jagode, nasjeckane bademe i sve prelijte rastopljenom čokoladom. Odmah poslužite.

Recept preuzet s Dobar tek