Kada hladne zimske večeri dočekaju toplinu doma, ništa ne može nadmašiti uživanje u sočnim kolačima uz šalicu omiljenog toplog napitka. Danas vam donosimo recept za kolač koji grije i dušu i tijelo. Kombinacija hrskavih badema i kisele brusnice stvara savršenu ravnotežu tekstura i okusa. Sve potrebne namirnice čekaju vas u INTERSPARU.

Sastojci za 10 osoba

  • 250 g omekšanog maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 ml mlijeka
  • 125 g brusnica
  • 100 g kandirane korice limuna
  • 100 g badema
  • 100 g bijele čokolade
  • 40 ml slatkoga vrhnja
  • 80 g brusnica
  • 80 g badema

Pjenasto umutite maslac pa dodajte sol, šećer i vanilin šećer i nastavite miksati. Postupno dodajte jedno po jedno jaje dok miksate. Potom dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko, narezane brusnice, nakrupno nasjeckane bademe i kandiranu koricu limuna.

Duguljasti kalup namažite maslacem i pospite mrvicama pa ulijte smjesu i poravnajte je. Pecite oko 60 minuta u pećnici na 170 °C. Ohladite kolač na sobnu temperaturu. Bijelu čokoladu otopite u zagrijanom slatkom vrhnju, prelijte ohlađeni kolač i pospite brusnicama i bademima.

Ovaj kolač možete oplemeniti i drugim voćem, kandiranim ananasom ili trešnjama, lješnjacima ili orasima.

Recept preuzet s Dobar tek