Lagani, osvježavajući deserti su ono za čime žudimo u ljetnim mjesecima. Bilo da želite zasladiti poslijepodne ili pak želite razveseliti prijatelje i obitelj, jednostavan i ukusan kolač je uvijek dobra ideja. Stoga vam danas otkrivamo recept za sočan tart s kremom od limuna od kojeg će vam odmah narasti zazubice. Ovom slatkom iskušenju teško će itko odoljeti, posebice kada kuhinju ispuni osvježavajući miris svježih limuna koji su glavni sastojak ovog recepta.

Ukusno, mekano tijesto i neodoljiva krema čine savršeni spoj i idealno se nadopunjuju, a ovaj tart pravi je dokaz. Svježe sastojke pronaći ćete u Intersparu, stoga je vrijeme da se zaputite u nabavku namirnica i uljepšate si vikend ovim slasnim desertom.

SASTOJCI

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1 mala žličica cimeta
  • ribana korica limuna

Krema:

  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 3 žumanjka
  • sok 2 limuna
  1. Zamijesite tijesto od brašna, maslaca, oba šećera, cimeta i jaja.
  2. Dodajte u tijesto ribanu koricu limuna.
  3. Razvaljajte tijesto između dva komada prozirne folije, prebacite u maslacem namazan kalup.
  4. Obložite kalup, odstranite višak tijesta preko ruba, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 15 minuta.
  5. Miksajte žumanjke, kondenzirano mlijeko i limunov sok.
  6. Maknite s tijesta grah i foliju, ulijte kremu, nastavite peći još 25 – 30 minuta.
  7. Pustite da se tart ohladi, narežite i poslužite.

Za ovaj recept koristili smo:


Interspar



Recept preuzet sa Dobar tek