Ukusne i sočne jagode obožavamo na razne načine – svježe, sa šlagom ili u kolačima. Sezona ovog osvježavajućeg voća je u punom jeku, stoga vam danas donosimo prikladan recept za slasnu pjenastu tortu od jagoda. Takav lagan i kremast desert oduševit će svakog istinskog sladokusca.
Zbog svoje prozračne teksture i osvježavajućeg okusa, idealan je izbor za toplije dane. Ako želite razveseliti obitelj i prijatelje novom slasticom ili vam je potrebna doza slatkog nakon napornog dana, ova jednostavna voćna bomba je pravi izbor za vas. U intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke, stoga krenite u nabavku i pripremite svoje nepce za uživanje u slatkom, pjenastom desertu.
SASTOJCI
Za 6 osoba
BISKVIT
- 2 jaja
- 65g šećera
- 30g brašna
- 35g badema
- 20g rastopljenog maslaca
KREMA
- 500g jagoda
- 95g šećera
- sok 1 limuna
- 210g slatkog vrhnja
- 5 listova želatine
- liker od jagoda
- 200g slatkog vrhnja za ukrašavanje
- Listove želatine namočite u hladnu vodu.
- Za biskvit istucite jaja sa šećerom na najvećoj brzini. Bademe sameljite u brašno i pomiješajte ih s običnim brašnom. Rastopite maslac. Brašno dodajte u smjesu s jajima, lagano promiješajte, dodajte rastopljeni maslac, promiješajte. Smjesu ulijte u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pecite 15 minuta na 180°C.
- Za kremu očistite jagode i prerežite ih na pola. Dio jagoda posložite na ohlađeni biskvit uz rub kalupa za tortu. Ostatak jagoda, šećer i sok od limuna izblendajte.
- Ocijedite želatinu, odvojite malo smjese od jagoda i na laganoj vatri u toj smjesi otopite želatinu. Istucite šlag. U šlag pažljivo umiješajte smjesu s jagodama i smjesu sa želatinom.
- Biskvit premažite likerom od jagoda. Kremu ulijte u kalup i ostavite u hladnjaku preko noći da se stegne. Po želji ukrasite šlagom.