Kada govorimo o pripremi enchilada, tu gotovo da i nema pravila. Možete se poigrati s brojnim sastojcima, poput mesa, povrća, sira te kombinirati razne omiljene umake. Vrlo su jednostavne za pripremu, a ne postoji osoba koja ne uživa u njihovom pomalo egzotičnom okusu. Ako ne znate što biste pripremili za ručak ili očekujete društvo na večeri, pronađite inspiraciju u receptu koji vam danas predstavljamo.
Riječ je o zapečenim enchiladama s piletinom i povrćem. Ova verzija popularnog meksičkog jela oduševit će svakoga. Pečenjem će se stvoriti ukusna hrskava korica obogaćena topljenim edamerom. Sočno povrće, svježe meso i ostale sastojke potrebne za enchilade pronaći ćete u Intersparu.
SASTOJCI
- 4 tortilje
- 300 g pilećeg filea
- 100 g crvenoga graha
- 100 g kukuruza
- 50 g mladoga luka
- 200 ml pasirane rajčice (passata)
- 60 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- sol, šećer i čili
- Piletinu narežite na kockice i posolite. Mladi luk narežite na kolute pa odvojite bijeli od zelenoga dijela.
- Na pola količine maslinova ulja ispržite piletinu i bijeli dio mladoga luka. Na preostalom ulju zabijelite sitno nasjeckani češnjak, dodajte rajčicu, začinite solju, paprom i čilijem pa prokuhajte 5 minuta. Ostavite umak da malo odstoji pa kušajte da ocijenite jačinu.
- Raširite tortilje, stavite na svaku kockice piletine, dodajte grah i kukuruz, prelijte umakom, zarolajte napunjene tortilje i stavite u posudu za pečenje. Izvana ih premažite preostalim umakom, pospite naribanim edamerom i kratko zapecite (3 – 4 minute) u pećnici na 180 °C. Pospite zelenim kolutima mladoga luka i poslužite.
Savjet: Tortilje kratko zapecite u pećnici, samo toliko koliko je potrebno da se sir rastopi jer su svi sastojci već termički obrađeno.
Za ovaj recept koristili smo:
Recept je preuzet s https://dobartek.spar.hr/hr/recepti/glavna-jela/enchiladas—piletina-s-povrcem-u-tortilji,872.html