Kada govorimo o pripremi enchilada, tu gotovo da i nema pravila. Možete se poigrati s brojnim sastojcima, poput mesa, povrća, sira te kombinirati razne omiljene umake. Vrlo su jednostavne za pripremu, a ne postoji osoba koja ne uživa u njihovom pomalo egzotičnom okusu. Ako ne znate što biste pripremili za ručak ili očekujete društvo na večeri, pronađite inspiraciju u receptu koji vam danas predstavljamo.

Riječ je o zapečenim enchiladama s piletinom i povrćem. Ova verzija popularnog meksičkog jela oduševit će svakoga. Pečenjem će se stvoriti ukusna hrskava korica obogaćena topljenim edamerom. Sočno povrće, svježe meso i ostale sastojke potrebne za enchilade pronaći ćete u Intersparu.

SASTOJCI

Za 2 osobe
  • 4 tortilje
  • 300 g pilećeg filea
  • 100 g crvenoga graha
  • 100 g kukuruza
  • 50 g mladoga luka
  • 200 ml pasirane rajčice (passata)
  • 60 ml maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol, šećer i čili
  1. Piletinu narežite na kockice i posolite. Mladi luk narežite na kolute pa odvojite bijeli od zelenoga dijela.
  2. Na pola količine maslinova ulja ispržite piletinu i bijeli dio mladoga luka. Na preostalom ulju zabijelite sitno nasjeckani češnjak, dodajte rajčicu, začinite solju, paprom i čilijem pa prokuhajte 5 minuta. Ostavite umak da malo odstoji pa kušajte da ocijenite jačinu.
  3. Raširite tortilje, stavite na svaku kockice piletine, dodajte grah i kukuruz, prelijte umakom, zarolajte napunjene tortilje i stavite u posudu za pečenje. Izvana ih premažite preostalim umakom, pospite naribanim edamerom i kratko zapecite (3 – 4 minute) u pećnici na 180 °C. Pospite zelenim kolutima mladoga luka i poslužite.

Savjet: Tortilje kratko zapecite u pećnici, samo toliko koliko je potrebno da se sir rastopi jer su svi sastojci već termički obrađeno.

Za ovaj recept koristili smo:

INTERSPAR

Recept je preuzet s https://dobartek.spar.hr/hr/recepti/glavna-jela/enchiladas—piletina-s-povrcem-u-tortilji,872.html