Nutricionisti često ističu da je ribu poželjno jesti barem jednom tjedno. Osim što je bogata omega-3 masnim kiselinama, sadrži i lako probavljive bjelančevine te aminokiseline koje su nužne za zdravlje našeg organizma. Ako ste se zasitili pržene ili kuhane ribe, oduševiti će vas recept koji vam donosimo u nastavku, a za čiju pripremu sve potrebne, svježe sastojke možete nabaviti u Intersparu. Losos u kombinaciji s krumpirom, svježim sirom i špinatom razbuditi će sve vaše ukusne pupoljke.

Tako osvježavajuć i sočan recept idealan je kada naše tijelo traži što lakšu hranu, bogatu vitaminima i mineralima. Ne zaboravite upotpuniti ovaj ukusan ručak kvalitetnim bijelim vinom i naravno, ugodnim društvom. U Intersparu vas čekaju svi potrebni svježi sastojci.


SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 300g pečenog odreska lososa
  • 350g svježeg kravljeg sira
  • sok od 1 limuna
  • svežanj svježeg vlasca
  • 4 veća mlada krumpira
  • mladi špinat
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Dobro operite krumpire, posušite ih pa ih izbodite vilicom sa svih strana. Stavite ih na lim za pečenje pa stavite u pećnicu da se peku sat vremena tj. dok ne budu pečeni. Za to vrijeme u zagrijanoj tavi na malo maslinova ulja i dvije manje žlice maslaca prepecite odreske lososa. Očistite ih od kože i kostiju, lagano usitnite vilicom pa odložite sa strane.
  2. U većoj staklenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, usitnjenog lososa, limunov sok i sitno narezane stabljike vlasca. Posolite i popaprite po želji pa sve lagano izmiješajte. Operite mladi špinat pa ga začinite mješavinom maslinova ulja, limunova soka, soli i papra.
  3. Kada su krumpiri pečeni, rasporedite ih na tanjure. Zarežite vrh krumpira u križ, stisnite blago s donje strane pa ih lagano rastvorite. U otvor stavite pripremljenu smjesu od svježeg sira i lososa. Po vrhu možete posuti još malo nasjeckanog vlasca i lagano pokapati s malo maslinova ulja. Sa strane poslužite salatu od mladog špinata.

 

Recept preuzet sa Dobar tek