Svi volimo jednostavna jela u koja možemo ukomponirati razne sastojke i tako stvoriti idealnu kombinaciju okusa. Jedno takvo jelo su ukusni popečci. Njihova priprema ne iziskuje previše vremena ni truda, a rezultat su savršeni zalogajčići koje možete ponijeti kao užinu na posao, spremiti za druženje s prijateljima ili grickati uz omiljeni film.


Možete ih pripremati s raznim namirnicama te poslužiti uz sočne umake poput salse ili bijelog umaka s jogurtom. Danas vam predstavljamo recept za popečke s gljivama, dimljenom šunkom, rajčicama i svježim sirom. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke za ovo slasno jelo. Dobar tek!

SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 200g svježeg kravljeg sira
  • 2 žlice brašna za dizana tijesta
  • 2 jaja
  • 100g dimljene šunke
  • 2 rajčice
  • 100g šampinjona
  • 30g parmezana
  • 4 žlice grčkog jogurta
  • mješana zelena salata
  • sok od 1 limuna
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
  1. Sitno nasjeckajte ploške dimljene šunke. Rajčice očistite od sjemenki pa ih sitno nasjecite. Šampinjone (ili neke druge gljive) očistite pa i njih sitno nasjecite. U većoj zdjeli pomiješajte, kravlji sir, brašno i jaja. Nakon što ste sve dobro promiješali, dodajte narezanu šunku, rajčice i gljive. Posolite i popaprite po želji, dodajte malo nasjeckanih listova svježeg bosiljka pa još jednom sve lagano promiješajte.
  2. Za umak pomiješajte jogurt sa začinima po želji, protisnutim češnjakom i ljutim čili umakom. U manjoj zdjeli napravite preljev za salatu tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar pa dobivenom emulzijom prelijte opranu zelenu salatu.
  3. U dobro zagrijanu tavu na malo maslinova ulja žlicom stavljajte popečke da se lagano peku. Kada su se zapekli s jedne strane okrenite ih pa ih pecite i s druge strane dok ne dobiju finu zlatnu boju s obadvije strane. Dok su još topli, lagano na njih naribajte svježi parmezan da se lagano rastopi na površini popečka.  Poslužite toplo uz rashlađeni umak od jogurta i začinjenu mješanu zelenu salatu.

Za ovo jelo koristili smo

INTERSPAR


Recept preuzeta s https://dobartek.spar.hr/hr/recepti/predjela/popecci-sa-gljivama-dimljenom-sunkom-rajcicama-i-svjezim-sirom,1490.html