Svi volimo jednostavna jela u koja možemo ukomponirati razne sastojke i tako stvoriti idealnu kombinaciju okusa. Jedno takvo jelo su ukusni popečci. Njihova priprema ne iziskuje previše vremena ni truda, a rezultat su savršeni zalogajčići koje možete ponijeti kao užinu na posao, spremiti za druženje s prijateljima ili grickati uz omiljeni film.
Možete ih pripremati s raznim namirnicama te poslužiti uz sočne umake poput salse ili bijelog umaka s jogurtom. Danas vam predstavljamo recept za popečke s gljivama, dimljenom šunkom, rajčicama i svježim sirom. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke za ovo slasno jelo. Dobar tek!
SASTOJCI
- 200g svježeg kravljeg sira
- 2 žlice brašna za dizana tijesta
- 2 jaja
- 100g dimljene šunke
- 2 rajčice
- 100g šampinjona
- 30g parmezana
- 4 žlice grčkog jogurta
- mješana zelena salata
- sok od 1 limuna
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
- Sitno nasjeckajte ploške dimljene šunke. Rajčice očistite od sjemenki pa ih sitno nasjecite. Šampinjone (ili neke druge gljive) očistite pa i njih sitno nasjecite. U većoj zdjeli pomiješajte, kravlji sir, brašno i jaja. Nakon što ste sve dobro promiješali, dodajte narezanu šunku, rajčice i gljive. Posolite i popaprite po želji, dodajte malo nasjeckanih listova svježeg bosiljka pa još jednom sve lagano promiješajte.
- Za umak pomiješajte jogurt sa začinima po želji, protisnutim češnjakom i ljutim čili umakom. U manjoj zdjeli napravite preljev za salatu tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar pa dobivenom emulzijom prelijte opranu zelenu salatu.
- U dobro zagrijanu tavu na malo maslinova ulja žlicom stavljajte popečke da se lagano peku. Kada su se zapekli s jedne strane okrenite ih pa ih pecite i s druge strane dok ne dobiju finu zlatnu boju s obadvije strane. Dok su još topli, lagano na njih naribajte svježi parmezan da se lagano rastopi na površini popečka. Poslužite toplo uz rashlađeni umak od jogurta i začinjenu mješanu zelenu salatu.
Za ovo jelo koristili smo