Paprika je jedna od najzastupljenijih namirnica u našoj prehrani. Volimo ju u raznim kombinacijama i načinima pripreme. Tako bez hrskave paprike ne možemo zamisliti osvježavajuće salate, a idealna je i dinstana, kao prikladan prilog svakom ručku. Jedan od najomiljenijih i možda najčešćih jela su sočne punjene paprike. Ako se želite odmaknuti od tradicionalnih kuhanih punjenih paprika, danas vam predstavljamo recept za pečene paprike punjene mesom, sirom i začinima.


Ovo vrlo jednostavno i ukusno jelo savršena je kombinacija mesa i povrća. Pečenjem do izražaja dolaze sve arome i okusi te će i najzahtjevnija nepca uživati u ovom primamljivom jelu. U intersparu pronađite sve potrebne namirnice te uživajte u ovom slasnom receptu.

SASTOJCI

Za 4 osobe
  • 600 g zelenih paprika (4 kom)
  • 500 g mljevenog mesa
  • 100 g crvenog luka
  • 150 g mrkve
  • 150 g rajčice
  • 150 g gauda sira
  • 20 g peršinovog lista
  • 10 g soli
  • 80 ml maslinovog ulja
  1. Sitno nasjeckajte luk, naribajte mrkvu, rajčicu narežite na kockice. Naribajte pola količine sira, ostalo narežite na ploške.
  2. Paprike odrežite oko 1,5 cm ispod peteljke, odstranite srčiku i sjemenke. Na zagrijanom ulju pirjajte luk, kad uvene dodajte ribanu mrkvu, promiješajte pa dodajte meso.
  3. Posolite, kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice, kad meso dobije lijepu smeđu boju dodajte rajčicu, nastavite pirjati desetak minuta, maknite s vatre, umiješajte ribani sir i sitno sjeckani peršin.
  4. Napunite paprike, stavite u posudu za pečenje, na svaku papriku stavite 1 – 2 ploške sira, poklopite odrezanim poklopcima, pecite 10 minuta na 180 °C.

INTERSPAR

Recept preuzet: https://dobartek.spar.hr/hr/recepti/glavna-jela/pecena-punjena-paprika,1526.html