Paprika je jedna od najzastupljenijih namirnica u našoj prehrani. Volimo ju u raznim kombinacijama i načinima pripreme. Tako bez hrskave paprike ne možemo zamisliti osvježavajuće salate, a idealna je i dinstana, kao prikladan prilog svakom ručku. Jedan od najomiljenijih i možda najčešćih jela su sočne punjene paprike. Ako se želite odmaknuti od tradicionalnih kuhanih punjenih paprika, danas vam predstavljamo recept za pečene paprike punjene mesom, sirom i začinima.
Ovo vrlo jednostavno i ukusno jelo savršena je kombinacija mesa i povrća. Pečenjem do izražaja dolaze sve arome i okusi te će i najzahtjevnija nepca uživati u ovom primamljivom jelu. U intersparu pronađite sve potrebne namirnice te uživajte u ovom slasnom receptu.
SASTOJCI
- 600 g zelenih paprika (4 kom)
- 500 g mljevenog mesa
- 100 g crvenog luka
- 150 g mrkve
- 150 g rajčice
- 150 g gauda sira
- 20 g peršinovog lista
- 10 g soli
- 80 ml maslinovog ulja
- Sitno nasjeckajte luk, naribajte mrkvu, rajčicu narežite na kockice. Naribajte pola količine sira, ostalo narežite na ploške.
- Paprike odrežite oko 1,5 cm ispod peteljke, odstranite srčiku i sjemenke. Na zagrijanom ulju pirjajte luk, kad uvene dodajte ribanu mrkvu, promiješajte pa dodajte meso.
- Posolite, kuhačom odvajajte meso da ne nastanu grudice, kad meso dobije lijepu smeđu boju dodajte rajčicu, nastavite pirjati desetak minuta, maknite s vatre, umiješajte ribani sir i sitno sjeckani peršin.
- Napunite paprike, stavite u posudu za pečenje, na svaku papriku stavite 1 – 2 ploške sira, poklopite odrezanim poklopcima, pecite 10 minuta na 180 °C.
Recept preuzet: https://dobartek.spar.hr/hr/recepti/glavna-jela/pecena-punjena-paprika,1526.html