Miris svježe pečenih fritula svima je dobro poznat. Podsjeća na toplinu doma, blagdane i veselje. Ne možemo zamisliti prosinac bez fritula, stoga vam donosimo recept za ovu ukusnu slasticu. Počastite se i uživajte u nadolazećim blagdanima. 

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 2 jaja
  • 2 jogurta
  • 20 žlica glatkog brašna
  • 4 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 parašak za pecivo
  • 1 žlica rakije
  • limunova korica (po želji)
  • šećer u prahu (za posipanje)
  1. U zdjeli izmješajte sastojke. U dubljoj zdjeli zagrijte ulje. Smjesu za fritule uzimajte žlicom i stavljajte u vrelo ulje. Pecite ih dok ne porumene. Izvadite ih rupičastom žlicom. Pospite šećerom u prahu i poslužite tople.
  2. U smjesu možete dodati i grožđice prethodno namočene u rumu.
  3. Šećer u prahu kojim posipate fritule možete pomiješati s cimetom.


Recept preuzet s Dobar tek