Uskoro ćemo po cijelom gradu osjetiti miris svježe pečenih fritula. Podsjeća na toplinu doma, blagdane i veselje. Ne možemo zamisliti prosinac bez fritula, stoga vam donosimo recept za ovu ukusnu slasticu. Počastite se i uživajte u nadolazećim blagdanima.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 2 jaja
- 2 jogurta
- 20 žlica glatkog brašna
- 4 žlice šećera
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 parašak za pecivo
- 1 žlica rakije
- limunova korica (po želji)
- šećer u prahu (za posipanje)
- U zdjeli izmješajte sastojke. U dubljoj zdjeli zagrijte ulje. Smjesu za fritule uzimajte žlicom i stavljajte u vrelo ulje. Pecite ih dok ne porumene. Izvadite ih rupičastom žlicom. Pospite šećerom u prahu i poslužite tople.
- U smjesu možete dodati i grožđice prethodno namočene u rumu.
- Šećer u prahu kojim posipate fritule možete pomiješati s cimetom.
Recept preuzet s Dobar tek