Njoki su uvijek dobra ideja, čak i tijekom onih dana kad jednostavno nemate volje, ali ni vremena za kuhanje. Njoki u kombinaciji sa sirom najčešća su varijanta, no mi vam danas predlažemo odlično mediteransko jelo, jelo u čijem ćete okusu uživati. Današnji gastro kutak posvećujemo njokima s pestom Genovese. Svi potrebni sastojci za ovo brzo i jako fino jelo čekaju vas u Intersparu.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 1 kg njoka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice pesta Genovese
  • 20 g naribanog parmezana
  • sol
  1. Njoke stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu. Kad isplivaju, kuhajte ih još dvije minute, pa ih ocijedite i kratko isperite pod hladnom vodom. 
  2. U tavu stavite maslinovo ulje i nekoliko žlica vode. Stavite je na laganu vatru pa kad tekućina zakuha, umiješajte pesto Genovese i kratko promiješajte. 
  3. Dodajte ocijeđene njoke, lagano promiješajte, uklonite s vatre i poslužite odmah, toplo i posuto naribanim parmezanom.

Savjet:Pesto možete razrijediti vrhnjem za kuhanje i dobiti kremasti umak.

Recept preuzet s Do​bar tek