Prvi maj ili praznik rada postao je sinonim za odličan roštilj. Sunce nas privlači da upalimo roštilje i uživamo u slasnom spoju druženja i prefinih okusa, a malo tko može odoljeti ukusnom grill mesu i hrskavom povrću. Danas vam donosimo recept uz kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.

Za Šiš ćevap od janjetine s prženim krumpirićima i svježom salatom sastojke potražite u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka, a osim samih namirnica naći ćete i bogat izbor svega potrebnog za najbolji roštilj.

Sastojci za 4 osobe

  • 1,2 kg mljevene janjetine
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml mineralne vode
  • 1-2 ljuta feferona
  • sol
  • papar
  • 400 g pommes fritesa
  • 100 ml ulja
  • 150 g mini rajčica
  • 100 g crvenog luka
  • 4 lista zelene salate

Umak:

  • 60 g majoneze
  • 60 g kiselog vrhnja
  • sol

Način pripreme

Mljeveno meso začinite sitno sjeckanim češnjakom, solju, paprom i po želji sitno sjeckanim feferonom. Dodajte mineralnu vodu i dobro promiješajte, ostavite sa strane desetak minuta da se meso prožme.

Oblikujte meso u valjak pa kroz njega provucite metalni (drveni) štapić, pecite okrećući najprije na jakoj, a onda na slabijoj vatri (sa strane na roštilju). 

Krumpiriće pecite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću, posolite. 

Rajčice prepolovite, luk narežite na kolute, salatu na trake. Razradite kiselo vrhnje, dodajte majonezu i posolite. 

Šiš ćevap poslužite s prženim krumpirićima, svježim povrćem i umakom od majoneze.

Da bi ćevap ostao čvrsto na štapiću, meso i vaši dlanovi moraju biti što hladniji.

Pepco, rešetka za roštilj 5 €

Pepco, komplet 6 €

Lonci&Poklopci by Bajde, 315 €

Lonci&Poklopci by Bajde, 165 €

Recept preuzet s Dobar tek