Prvi maj ili praznik rada postao je sinonim za odličan roštilj. Sunce nas privlači da upalimo roštilje i uživamo u slasnom spoju druženja i prefinih okusa, a malo tko može odoljeti ukusnom grill mesu i hrskavom povrću. Danas vam donosimo recept uz kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.
Za Šiš ćevap od janjetine s prženim krumpirićima i svježom salatom sastojke potražite u INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka, a osim samih namirnica naći ćete i bogat izbor svega potrebnog za najbolji roštilj.
Sastojci za 4 osobe
- 1,2 kg mljevene janjetine
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml mineralne vode
- 1-2 ljuta feferona
- sol
- papar
- 400 g pommes fritesa
- 100 ml ulja
- 150 g mini rajčica
- 100 g crvenog luka
- 4 lista zelene salate
Umak:
- 60 g majoneze
- 60 g kiselog vrhnja
- sol
Način pripreme
Mljeveno meso začinite sitno sjeckanim češnjakom, solju, paprom i po želji sitno sjeckanim feferonom. Dodajte mineralnu vodu i dobro promiješajte, ostavite sa strane desetak minuta da se meso prožme.
Oblikujte meso u valjak pa kroz njega provucite metalni (drveni) štapić, pecite okrećući najprije na jakoj, a onda na slabijoj vatri (sa strane na roštilju).
Krumpiriće pecite u dubokoj masnoći, odložite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću, posolite.
Rajčice prepolovite, luk narežite na kolute, salatu na trake. Razradite kiselo vrhnje, dodajte majonezu i posolite.
Šiš ćevap poslužite s prženim krumpirićima, svježim povrćem i umakom od majoneze.
Da bi ćevap ostao čvrsto na štapiću, meso i vaši dlanovi moraju biti što hladniji.
Recept preuzet s Dobar tek