Ljeto je idealno za isprobavanje laganih, osvježavajućih recepata koji nam ne oduzimaju previše vremena. Sočno povrće i mediteranski začini omiljeni su sastojci gotovo svakog ručka i savršen su izbor za ljetne vrućine kada izbjegavamo tešku i masnu hranu. U nastavku vam donosimo ukusni recept koji će vas, osim eksplozijom okusa, oduševiti jednostavnošću i brzinom pripreme.
U kombinaciji s bijelim vinom ovo će ukusno jelo još više doći do izražaja. Svježe povrće i ostali sastojci potrebni za pripremu ovog recepta čekaju vas u Intersparu.
SASTOJCI
- 300 g krastavaca
- 300 g mini rajčica
- 300 g ljubičastog luka
- 200 g crnih maslina
- 300 g feta sira
- 100 g orzo tjestenine
- 100 ml maslinovog ulja
- sol
- 2-3 grančice peršina
- ocat ili limunov sok – po želji
- Kuhajte brzo tjesteninu u posoljenoj vodi 9 minuta. U međuvremenu narežite krastavce i fetu na kockice, ljubičasti luk na rezance, rajčice na četvrtine. Listiće peršina sitno nasjeckajte.
- Ocijedite tjesteninu, dodajte krastavce, luk, rajčicu, fetu i masline, pospite sjeckanim peršinom, začinite solju, maslinovim uljem i po želji octom ili limunovim sokom. Promiješajte i poslužite.
Savjet: Za salatu odaberite dugačke krastavce s tankom korom – salatar.
Za ovaj recept koristili smo:
Foto: Interspar
Recept preuzeta s https://dobartek.spar.hr/