Ljeto je idealno za isprobavanje laganih, osvježavajućih recepata koji nam ne oduzimaju previše vremena. Sočno povrće i mediteranski začini omiljeni su sastojci gotovo svakog ručka i savršen su izbor za ljetne vrućine kada izbjegavamo tešku i masnu hranu. U nastavku vam donosimo ukusni recept koji će vas, osim eksplozijom okusa, oduševiti jednostavnošću i brzinom pripreme.

U kombinaciji s bijelim vinom ovo će ukusno jelo još više doći do izražaja. Svježe povrće i ostali sastojci potrebni za pripremu ovog recepta čekaju vas u Intersparu.

SASTOJCI
Za 4 osobe
  • 300 g krastavaca
  • 300 g mini rajčica
  • 300 g ljubičastog luka
  • 200 g crnih maslina
  • 300 g feta sira
  • 100 g orzo tjestenine
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol
  • 2-3 grančice peršina
  • ocat ili limunov sok – po želji
  1. Kuhajte brzo tjesteninu u posoljenoj vodi 9 minuta. U međuvremenu narežite krastavce i fetu na kockice, ljubičasti luk na rezance, rajčice na četvrtine. Listiće peršina sitno nasjeckajte.
  2. Ocijedite tjesteninu, dodajte krastavce, luk, rajčicu, fetu i masline, pospite sjeckanim peršinom, začinite solju, maslinovim uljem i po želji octom ili limunovim sokom. Promiješajte i poslužite.

Savjet: Za salatu odaberite dugačke krastavce s tankom korom – salatar.​

Za ovaj recept koristili smo:

INTERSPAR

 

Foto: Interspar

Recept preuzeta s https://dobartek.spar.hr/