Popularna talijanska pogača focaccia poznata je po svom sočnom okusu i mogućnošću kombiniranja s raznim nadjevima, povrćem i začinima. Ova zvijezda mediteranske kuhinje odlično je predjelo, ali i samostalno jelo. Iako je focaccia poznata po svojem mekom i bogatom tijestu, danas vam predstavljamo nešto jednostavniju verziju, u kojoj se koristi lisnato tijesto.

Nadjev se sastoji od rajčica, maslinovog ulja, čili papričica, mozzarelle i raznih začina, koji će unijeti dašak talijanskog okusa u vašu svakodnevicu. Focaccie možete poslužiti kao prilog uz pršut, pancetu, kulen… Ako svemu dodate i čašu omiljenog vina, doživljaj Mediterana će biti potpun. Ovaj brz i ukusan recept oduševit će vas lakoćom pripreme te aromatičnim okusom i mirisom zbog kojeg mu nećete moći odoljeti. U Intersparu ćete pronaći sve potrebne sastojke za pripremu ovog neodoljivog jela, stoga, krenite u nabavku i uživajte u pravom okusu ljeta!

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 275 g razvaljanog lisnatoga tijesta
  • 200 g mini rajčica, šljivastih
  • 2 čili papričice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog timijana
  • 1 – 2 žličice krupne soli
  • 1 žličica krupno mljevenog papra
  1. Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravokutnike veličine otprilike 7 x 8 cm. Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.
  2. Mini rajčice narežite na ploške i rasporedite po narezanim pravokutnicima lisnatog tijesta. Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim paprom.
  3. Narezano tijesto posložite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2 – 3 cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja. 
  4. Pecite 15 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 210 °C.
  5. Poslužite toplo.

Savjet: Prije nego što ih začinite, Rajčice možete posuti i s malo naribane mozzarelle.

Recept preuzet s Dobar tek