Kremasti cheesecake koji se topi u ustima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ova slastica je posljednjih godina doživjela veliku popularnost, a osim klasične recepture, obožavamo i varijante s raznim voćem, pa čak i čokoladom. Ovaj prozračan i lagan desert idealan je izbor za zasladiti vruće, ljetne dane.
Ako još niste pronašli svoju omiljenu verziju cheesecake-a, možda vas osvoji recept koji vam donosimo u nastavku. Riječ je o sočnom cheesecake-u s bobičastim voćem. Kombinacija slatkog i kiselog oduševit će i najzahtjevnije nepce. Osvježavajuća krema i hrskava podloga od keksa čine neodoljivu kombinaciju okusa, a bobičasto voće dodat će posebnu aromu. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.
SASTOJCI
Za 12 osoba
- 200g keksa
- 25g šećera
- 125g šećera u prahu
- 450g krem sira
- 85g rastopljenog maslaca
- 150g bobičastog voća
- 150g borovnica
- 1 vanilin šećer
- 10g želatine u prahu
- 160ml slatkog vrhnja
- 50ml hladne vode
- Pomiješajte želatinu i 50ml hladne vode i ostavite 10-15 minuta da želatina nabubri.
- Voće pomiješajte s 25 g šećera i lagano prokuhajte. Možete koristiti svježe ili smrznuto voće.
- Štapnim mikserom izblendajte voće, procijedite.
- Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i sjedinite.
- Kalup za torte (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite podlogu od keksa.
- Stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.
- Slatko vrhnje lagano istucite.
- U zdjeli promiješajte krem sir i šećer u prahu, zatim pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje.
- Na laganoj vatri otopite želatinu, pazite da vam želatina ne zakipi.
Od smjese voća odvojite 2 žlice i dodajte ih u rastopljenu želatinu. - Umiješajte želatinu u voće i zatim sve zajedno u smjesu sira i slatkog vrhnja.
- Ulijte u kalup i ostavite preko noći da se stisne.
Foto: Pixabay
Recept preuzet s Dobar tek
Recept preuzet s Dobar tek