Kremasti cheesecake koji se topi u ustima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ova slastica je posljednjih godina doživjela veliku popularnost, a osim klasične recepture, obožavamo i varijante s raznim voćem, pa čak i čokoladom. Ovaj prozračan i lagan desert idealan je izbor za zasladiti vruće, ljetne dane.

Ako još niste pronašli svoju omiljenu verziju cheesecake-a, možda vas osvoji recept koji vam donosimo u nastavku. Riječ je o sočnom cheesecake-u s bobičastim voćem. Kombinacija slatkog i kiselog oduševit će i najzahtjevnije nepce. Osvježavajuća krema i hrskava podloga od keksa čine neodoljivu kombinaciju okusa, a bobičasto voće dodat će posebnu aromu. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci, stoga, vrijeme je da se bacite na pripremu ove ukusne slastice i uživate u svakom zalogaju.

SASTOJCI

Za 12 osoba

  • 200g keksa
  • 25g šećera
  • 125g šećera u prahu
  • 450g krem sira
  • 85g rastopljenog maslaca
  • 150g bobičastog voća
  • 150g borovnica
  • 1 vanilin šećer
  • 10g želatine u prahu
  • 160ml slatkog vrhnja
  • 50ml hladne vode
  1. Pomiješajte želatinu i 50ml hladne vode i ostavite 10-15 minuta da želatina nabubri.
  2. Voće pomiješajte s 25 g šećera i lagano prokuhajte. Možete koristiti svježe ili smrznuto voće.
  3. Štapnim mikserom izblendajte voće, procijedite.
  4. Sameljite kekse, dodajte rastopljeni maslac i sjedinite.
  5. Kalup za torte (promjera 20 cm) obložite papirom za pečenje i rasporedite podlogu od keksa.
  6. Stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.
  7. Slatko vrhnje lagano istucite.
  8. U zdjeli promiješajte krem sir i šećer u prahu, zatim pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  9. Na laganoj vatri otopite želatinu, pazite da vam želatina ne zakipi.
    Od smjese voća odvojite 2 žlice i dodajte ih u rastopljenu želatinu.
  10. Umiješajte želatinu u voće i zatim sve zajedno u smjesu sira i slatkog vrhnja.
  11. Ulijte u kalup i ostavite preko noći da se stisne.

Foto: Pixabay

Recept preuzet s Dobar tek

Recept preuzet s Dobar tek