Ljeto, sunce i godišnji odmor stvoreni su za druženja i isprobavanja novih stvari. Zato vam, u našoj gastro rubrici, donosimo jednostavan recept da zadivite svoju ekipu. Dagnje na žaru mirišu na more i luksuz, a dok pripremate vatru za roštilj ne zaboravite staviti hladit bocu finog bijelog vina...

Sastojci za 4 osobe

  • 3 kg dagnji
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml prošeka
  • 1 žlica limunova soka
  • 50 g luka srebrenca
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 5 češnjeva češnjaka
  • sol
  • papar

Dagnje dobro očistite (istrljajte ih četkom ili žicom), operite i stavite direktno na žar ili na vruću ploču štednjaka. Pecite ih sve dok se u potpunosti ne otvore pa ih prebacite u veću posudu.

Maslinovu ulju dodajte prošek, limunov sok, protisnuti češnjak, peršin i sitno narezani luk te, ako je potrebno, posolite i popaprite.

Dobro izmiješajte, prelijte preko dagnji i ponovo sve zajedno dobro izmiješajte.


Recept preuzet s Dobar tek