Ljeto, sunce i godišnji odmor stvoreni su za druženja i isprobavanja novih stvari. Zato vam, u našoj gastro rubrici, donosimo jednostavan recept da zadivite svoju ekipu. Dagnje na žaru mirišu na more i luksuz, a dok pripremate vatru za roštilj ne zaboravite staviti hladit bocu finog bijelog vina...
Sastojci za 4 osobe
- 3 kg dagnji
- 100 ml maslinova ulja
- 50 ml prošeka
- 1 žlica limunova soka
- 50 g luka srebrenca
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 5 češnjeva češnjaka
- sol
- papar
Dagnje dobro očistite (istrljajte ih četkom ili žicom), operite i stavite direktno na žar ili na vruću ploču štednjaka. Pecite ih sve dok se u potpunosti ne otvore pa ih prebacite u veću posudu.
Maslinovu ulju dodajte prošek, limunov sok, protisnuti češnjak, peršin i sitno narezani luk te, ako je potrebno, posolite i popaprite.
Dobro izmiješajte, prelijte preko dagnji i ponovo sve zajedno dobro izmiješajte.
Recept preuzet s Dobar tek