Pizza je mnogima omiljeno jelo, volimo ju iz razloga što se može spremati na sto načina i svaka je odličnog okusa. Ostavlja nam puno prostora za igru te nam nikada ne može dosaditi. Ukoliko se želite odmaknuti od već dobro poznatih sastojaka na pizzi i željeli biste isprobati pripremljenu na neki novi način, imamo pravi recept za vas. U kombinaciji s tikvicom, grana padanom i raznim začinima, ovakva pizza će vas oduševiti. Uživat ćete u svakom njenom zalogaju i ne sumnjamo da će postati sastavni dio vašeg menija. Svježi i ukusni sastojci potrebni za pripremu ovog recepta čekaju vas u Intersparu.
Za tijesto
- 20 g svježeg kvasca (ili 1 vrećica suhog kvasca)
- 2-3 žlice tople vode
- ½ žličice šećera
- 320 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 2-3 žlice maslinova ulja
- oko 200 ml tople vode
Za nadjev
- 250 g tikvica
- 200 g sira Grana Padano
- 1 vezica kopra
- nekoliko grančica timijana
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac pa, dodajući toplu vodu, umijesite meko tijesto. Pokrijte ga i ostavite da se diže na toplom mjestu dok mu se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
Dignuto tijesto razvaljujte na 4 manja kalupa od 20 cm (ili 2 okrugla velika kalupa ili kalup veličine originalne posude za pečenje iz pećnice).
Naribajte 2/3 sira, a preostali sir sitno izmrvite. Po tijestu prvo pospite naribani sir, a po njemu rasporedite tikvice narezane na tanje ploške.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250°C. Čim je izvadite, pospite je sitno izmrvljenim sirom, nasjeckanim koprom i timijanom pa odmah poslužite