Neodoljivom tartu malo tko može odoljeti. Prhko tijesto sa sočnim punjenjem koje se topi u ustima – zvuči božanstveno, zar ne? Vrlo je jednostavan za pripremu, a nadjenuti ga možete čokoladnim namazima, voćem, jogurtom, a isto tako i povrćem, gljivama, sirom… 


Danas vam donosimo recept za slastan mini tart s rajčicama. Ovaj mini zalogaj biti će odlično predjelo i ukusna dobrodošlica vašim gostima. Kombinacija sira, rajčice i bosiljka stvara pravu harmoniju okusa zbog koje ćete se iznova vraćati ovome receptu. U Intersparu pronađite sve potrebne sastojke i krenite u pripremu ovih sočnih zalogajčića. I ne zaboravite ih pripremiti malo više, jer nestati će u tren oka! 

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 150 g naribanog trapista
  • 50 g naribanog parmezana
  • ½ žličice soli
  • 2 prstohvata mljevenog papra
  • 200 g mini rajčica
  • šaka listova bosiljka
  1. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i izrežite 4 kruga malo veća od promjera kalupa za tartove. Tijesto rasporedite u kalupe i vilicom izbockajte dno tijesta. Stavite u hladnjak dok ne pripremite nadjev.
  2. U zdjeli umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje, naribani trapist i parmezan, posolite i popaprite pa sve dobro promiješajte. Izvadite kalupe s tijestom iz hladnjaka, u svaki rasporedite nadjev i dodajte dio listova bosiljka i rajčice prerezane popola.
  3. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta na 200 °C. Izvadite iz pećnice i pospite preostalim listovima bosiljka.

Savjet: Lisnato tijesto prije pečenja mora biti dobro ohlađeno, u protivnom se neće lijepo ispeći nego će ostati gnjecavo.

Recept preuzet s Dobar tek