Nakon bogate blagdanske trpeze, vrijeme je da našem tijelu pružimo nekoliko dana odmora od teške i masne hrane. Proteklih dana smo uživali u slasnim kolačima, pinci, mesu, šunki i jajima, stoga ćemo sada na naš meni uvrstiti što više voća i povrća kako bismo detoksicirali organizam.
U skladu s tim, danas vam donosimo zdrav i ukusan recept – varivo od leće i povrća. Vrlo je jednostavan za pripremu, a raznoliko sočno povrće daje ovom jelu posebnu notu i bogatstvo okusa. Ovo sočno i kremasto jelo iznimno je hranjivo, a privlači već na prvu svojim raznobojnim namirnicama. Svježe povrće i ostale sastojke pronaći ćete u Intersparu. Stoga, krenite u pripremu ovog slasnog i zdravog ručka i uživajte u šarenilu boja i okusa.
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 200 g leće (crvene)
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 g nasjeckanog luka
- 200 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 100 g svježe crvene paprike
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- 400 g krumpira
- 50 ml pasirane rajčice
- malo kurkume
- čili u prahu
- sol, papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 žlice narezanog mladog luka
- Leću ne trebate namakati, samo je dobro operite.
- Na maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga da omekša. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i celer. Kad ih kratko popržite, dodajte sitno narezan poriluk, nasjeckani češnjak, kurkumu i malo čilija.
- Prelijte vodom da pokrije sadržaj, dodajte krumpir narezan na kockice, pasiranu rajčicu, leću, sol, papar i peršin. Kuhajte na laganoj vatri da se povrće i leća skuhaju (20 minuta).
- Varivo po potrebi podlijte vodom, a da pri tome ostane gusto.
- Kuhano varivo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.