Nakon bogate blagdanske trpeze, vrijeme je da našem tijelu pružimo nekoliko dana odmora od teške i masne hrane. Proteklih dana smo uživali u slasnim kolačima, pinci, mesu, šunki i jajima, stoga ćemo sada na naš meni uvrstiti što više voća i povrća kako bismo detoksicirali organizam. 


U skladu s tim, danas vam donosimo zdrav i ukusan recept – varivo od leće i povrća. Vrlo je jednostavan za pripremu, a raznoliko sočno povrće daje ovom jelu posebnu notu i bogatstvo okusa. Ovo sočno i kremasto jelo iznimno je hranjivo, a privlači već na prvu svojim raznobojnim namirnicama. Svježe povrće i ostale sastojke pronaći ćete u Intersparu. Stoga, krenite u pripremu ovog slasnog i zdravog ručka i uživajte u šarenilu boja i okusa.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 200 g leće (crvene)
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 g nasjeckanog luka
  • 200 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 1 poriluk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g krumpira
  • 50 ml pasirane rajčice
  • malo kurkume
  • čili u prahu
  • sol, papar
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice narezanog mladog luka
  1. Leću ne trebate namakati, samo je dobro operite.
  2. Na maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga da omekša. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i celer. Kad ih kratko popržite, dodajte sitno narezan poriluk, nasjeckani češnjak, kurkumu i malo čilija.
  3. Prelijte vodom da pokrije sadržaj, dodajte krumpir narezan na kockice, pasiranu rajčicu, leću, sol, papar i peršin. Kuhajte na laganoj vatri da se povrće i leća skuhaju (20 minuta).
  4. Varivo po potrebi podlijte vodom, a da pri tome ostane gusto.
  5. Kuhano varivo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.

Recept preuzet s Dobar tek