Ako ste u potrazi za kremastim i ukusnim desertom koji vam neće oduzeti previše vremena, onda imamo pravi recept za vas! Riječ je o nanaimo, kanadskim kockama koje se tope u ustima i što je najvažnije – za njihovu pripremu pećnica vam neće uopće biti potrebna. Ako do sada niste čuli za ovaj kolač, nakon što ih jednom isprobate, zasigurno ih nećete moći zaboraviti.
Kombinacija orašastih plodova, kokosa, keksa i čokolade nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Hrskava podloga, sloj kreme i neodoljiv čokoladni preljev već nam na sami spomen izazivaju zazubice. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci za pripremu ove slatke bombe koja će vas oduševiti na prvi griz!
SASTOJCI
Za 10 osoba
Podloga:
- 250 g mljevenih integralnih keksa
- 120 g maslaca
- 50 g smeđeg šećera
- 30 g kakao praha
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g kokosa
- 50 g mljevenih badema
- 50 g grubo mljevenih oraha
Krema:
- 100 g maslaca
- 60 ml vrhnja za šlag
- 110 g šećera u prahu
- 1 žlica ekstrakta vanilije
Glazura:
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
- U posudi na laganoj vatri otopite maslac. Maknite s vatre, dodajte šećer i kakao u prahu pa u to umutite jaje i vratite posudu na laganu vatru. Kuhajte stalno miješajući dok se smjesa ne zgusne, oko 2 minute.
- Maknite s vatre pa u smjesu dodajte ekstrakt vanilije, mljevene kekse, bademe, orahe i kokos. Utisnite smjesu u lim za kolače veličine 20 x 23 cm, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena da se stisne.
- Dok se podloga hladi, pripremite kremu. Mikserom miješajte maslac dok ne postane kremast, dodajte preostale sastojke i dalje miksajte dok smjesa ne postane glatka.
- Nanesite kremu ravnomjerno na podlogu i opet vratite u hladnjak na oko 30 minuta. Otopite čokoladu s maslacem na pari ili u mikrovalnoj pećnici, dobro promiješajte da se sastojci sjedine i prelijte po kremi od maslaca i ostavite da se ohladi.
Savjet: Dio integralnih keksa u podlozi možete zamijeniti mljevenim napolitankama.
Recept preuzet s Dobar tek