Ako volite spoj bogatog, čokoladnog okusa i sezonskih sastojaka, brownies s bundevom su pravi izbor za vas! Ova neobična, ali savršena kombinacija spaja kremastu teksturu klasičnih brownies kolača s nježnom slatkoćom i bogatim okusom bundeve. Idealni su za prijelaz iz ljeta u jesen, kada se bundeve nalaze u izobilju, a želite isprobati nešto novo i slatko.

U INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka pronaći ćete sve potrebne sastojke za pripremu ovog neodoljivog jela, stoga, krenite u nabavku i uživajte u pravom okusu jeseni!

 

Sastojci za 8 osoba

Čokoladno tijesto:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g čokolade u prahu
  • 40 g kakao praha
  • ribana korica naranče

Žuto tijesto:

  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 800 g tikve
  • 1 g cimeta
  • 1 g anisa u prahu

Način pripreme

Tikvi maknite sjemenke, narežite na kriške i pecite u pećnici na 180 °C oko 30 minuta da omekša. Kad je pečena, maknite zapečeni dio, žlicom izvadite mekani dio, štapnim mikserom usitnite da dobijete pire.

Napravite tamno tijesto, miksajte pjenasto jaja i šećer, polako dodajte ulje, zatim naizmjence mješavinu brašna, praška za pecivo, čokolade i kakaa i mlijeko.

Na kraju umiješajte ribanu koricu naranče. Miksajte jaja i šećer za žuto tijesto, dodajte ulje, brašno s praškom za pecivo, pire od tikve, mlijeko, cimet i anis. Pećnicu zagrijte na 180 °C, posudu za pečenje namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Ulijte čokoladno tijesto pa žlicom dodajte hrpice žutog tijesta.

Pecite oko 40 minuta. Kad se kolač ohladi, narežite na kocke i poslužite.

Pire od bundeve možete pripremiti unaprijed i smrznuti pa koristiti po potrebi.

Recept preuzet s Dobar tek