Ako volite spoj bogatog, čokoladnog okusa i sezonskih sastojaka, brownies s bundevom su pravi izbor za vas! Ova neobična, ali savršena kombinacija spaja kremastu teksturu klasičnih brownies kolača s nježnom slatkoćom i bogatim okusom bundeve. Idealni su za prijelaz iz ljeta u jesen, kada se bundeve nalaze u izobilju, a želite isprobati nešto novo i slatko.
U INTERSPAR trgovini u Tower Centru Rijeka pronaći ćete sve potrebne sastojke za pripremu ovog neodoljivog jela, stoga, krenite u nabavku i uživajte u pravom okusu jeseni!
Sastojci za 8 osoba
Čokoladno tijesto:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 180 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 40 g čokolade u prahu
- 40 g kakao praha
- ribana korica naranče
Žuto tijesto:
- 2 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 180 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 800 g tikve
- 1 g cimeta
- 1 g anisa u prahu
Način pripreme
Tikvi maknite sjemenke, narežite na kriške i pecite u pećnici na 180 °C oko 30 minuta da omekša. Kad je pečena, maknite zapečeni dio, žlicom izvadite mekani dio, štapnim mikserom usitnite da dobijete pire.
Napravite tamno tijesto, miksajte pjenasto jaja i šećer, polako dodajte ulje, zatim naizmjence mješavinu brašna, praška za pecivo, čokolade i kakaa i mlijeko.
Na kraju umiješajte ribanu koricu naranče. Miksajte jaja i šećer za žuto tijesto, dodajte ulje, brašno s praškom za pecivo, pire od tikve, mlijeko, cimet i anis. Pećnicu zagrijte na 180 °C, posudu za pečenje namažite maslacem i pospite krušnim mrvicama. Ulijte čokoladno tijesto pa žlicom dodajte hrpice žutog tijesta.
Pecite oko 40 minuta. Kad se kolač ohladi, narežite na kocke i poslužite.
Pire od bundeve možete pripremiti unaprijed i smrznuti pa koristiti po potrebi.
Recept preuzet s Dobar tek