Pripremite se za ultimativnu jesensku poslasticu koja će vas odmah uvesti u toplu, ugodnu atmosferu – cimet rolice s bundevom. Ove meke, mirisne rolice donose savršeni spoj slatkoće, začina i bundeve, što ih čini idealnim desertom za hladnije dane.
Tijesto je prožeto bogatim pireom od bundeve, koji dodaje nježnu vlažnost i prepoznatljivu, blagu slatkoću. Svaka rolica tako postaje savršeno mekana i pahuljasta, idealna podloga za topli, aromatični nadjev od cimeta. Smeđi šećer u kombinaciji s cimetom i začinima za medenjake stvara zavodljiv miris i okus koji vas vraća u djetinjstvo – u one trenutke kada su se cijelom kućom širili mirisi svježe pečenih kolačića.
No prava čarolija ovog recepta dolazi tek na kraju – kremasti preljev koji savršeno upotpunjuje cijelu priču. Spoj javorovog sirupa, bademovog napitka i krem sira daje rolicama savršen, bogat završni dodir. Ovaj preljev se topi na toplim rolicama, stvarajući onu neodoljivu kombinaciju slatkog i kremastog koja će vas natjerati da posegnete za još jednom.
Cimet rolice s bundevom savršene su za uživanje uz šalicu toplog čaja ili kave, bilo da ih pripremate za obitelj ili jednostavno želite uživati u svakom zalogaju sami. Bilo kako bilo, ove rolice su nezaobilazna poslastica koja će oduševiti sve ljubitelje kombinacije cimeta, bundeve i kremaste slatkoće.
Recept za Cimet rolice sa bundevom
Priprema:
- Pire od bundeve napravite tako što ćete bundevu ispeći u pećnici na 180 stupnjeva 30-ak minuta pa je štapnim mikserom izradite do glatke kreme.
- Prvo pripremite tijesto tako što ćete mlijeko i maslac zagrijati dok se maslac ne otopi.
- Potom sve sastojke pomiješajte u samostojećem mikseru i izradite do glatke kugle, 10-ak minuta.
- Tijesto ostavite u nauljenoj posudi da se podupla.
- Za to vrijeme pripremite nadjev tako što ćete pomiješati cimet, šećer i začin za medenjake.
- Uzdiglo tijesto kratko premijesite pa ga razvaljajte u pravokutni oblik, premažite maslacem sobne temperature i pospite mješavinom šećera i začina.
- Zarolajte u oblik rolade pa oštrim nožem izrežite rolice.
- Rolice poslažite u posudu za pečenje pa ih ostavite da narastu još 1h.
- Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
- Preljev pripremite tako što ćete sve sastojke povezati pjenjačom pa njime premažite vruće rolice.
Recept pruzet s Tvornica zdrave hrane