Pripremite se za ultimativnu jesensku poslasticu koja će vas odmah uvesti u toplu, ugodnu atmosferu – cimet rolice s bundevom. Ove meke, mirisne rolice donose savršeni spoj slatkoće, začina i bundeve, što ih čini idealnim desertom za hladnije dane.

Tijesto je prožeto bogatim pireom od bundeve, koji dodaje nježnu vlažnost i prepoznatljivu, blagu slatkoću. Svaka rolica tako postaje savršeno mekana i pahuljasta, idealna podloga za topli, aromatični nadjev od cimeta. Smeđi šećer u kombinaciji s cimetom i začinima za medenjake stvara zavodljiv miris i okus koji vas vraća u djetinjstvo – u one trenutke kada su se cijelom kućom širili mirisi svježe pečenih kolačića.

No prava čarolija ovog recepta dolazi tek na kraju – kremasti preljev koji savršeno upotpunjuje cijelu priču. Spoj javorovog sirupa, bademovog napitka i krem sira daje rolicama savršen, bogat završni dodir. Ovaj preljev se topi na toplim rolicama, stvarajući onu neodoljivu kombinaciju slatkog i kremastog koja će vas natjerati da posegnete za još jednom.

Cimet rolice s bundevom savršene su za uživanje uz šalicu toplog čaja ili kave, bilo da ih pripremate za obitelj ili jednostavno želite uživati u svakom zalogaju sami. Bilo kako bilo, ove rolice su nezaobilazna poslastica koja će oduševiti sve ljubitelje kombinacije cimeta, bundeve i kremaste slatkoće.

Recept za Cimet rolice sa bundevom

Priprema:

  1. Pire od bundeve napravite tako što ćete bundevu ispeći u pećnici na 180 stupnjeva 30-ak minuta pa je štapnim mikserom izradite do glatke kreme.
  2. Prvo pripremite tijesto tako što ćete mlijeko i maslac zagrijati dok se maslac ne otopi.
  3. Potom sve sastojke pomiješajte u samostojećem mikseru i izradite do glatke kugle, 10-ak minuta.
  4. Tijesto ostavite u nauljenoj posudi da se podupla.
  5. Za to vrijeme pripremite nadjev tako što ćete pomiješati cimet, šećer i začin za medenjake.
  6. Uzdiglo tijesto kratko premijesite pa ga razvaljajte u pravokutni oblik, premažite maslacem sobne temperature i pospite mješavinom šećera i začina.
  7. Zarolajte u oblik rolade pa oštrim nožem izrežite rolice.
  8. Rolice poslažite u posudu za pečenje pa ih ostavite da narastu još 1h.
  9. Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
  10. Preljev pripremite tako što ćete sve sastojke povezati pjenjačom pa njime premažite vruće rolice.

Recept pruzet s Tvornica zdrave hrane