Sunčani, proljetni dani su kao stvoreni za uživanje u druženju i roštiljanju. Malo tko može odoljeti ukusnom grill mesu i hrskavom povrću. Danas vam donosimo recept uz kojeg ćete uživati u svakom zalogaju.
Riječ je o mini hamburgerima s prženim lukom, špinatom i plavim sirom. Ova ukusna delicija oduševiti će prave gurmane, a vrhunska kombinacija sastojaka biti će pravi raj za nepce. Sočna grill pljeskavica i mekano pecivo preprženo na roštilju, uz dodatak svježeg špinata, hrskavog prženog luka i kremastog plavog sira – nama zvuči kao savršena kombinacija
SASTOJCI
Za 4 osobe
- 8 mini peciva sa sezamom
- 500 g junećeg vrata
- 500 g junećeg flama
- sol
- 200 g crvenog luka
- 100 g oštrog brašna
- 150 ml ulja za prženje
- 50 – 60 g baby špinata
- 100 ml BBQ umaka
- 200 g gorgonzole
- Meso narežite na kocke, posolite, marinirajte 20 minuta. Sameljite na šajbu 8 mm i drugi put na 4 ili 6 mm.
- Pomiješajte i nježno oblikujte 8 burgera debljine 2 cm. Burgere pecite na roštilju s obje strane.
- Prerežite pecivo i grillajte mu unutarnju stranu na roštilju uz burgere. U međuvremenu narežite luk na trakice, uvaljajte u oštro brašno i pržite na vrućem ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite.
- Pečene burgere poslažite u lim, namrvite po njima gorgonzolu i gurnite u pećnicu na 2 minute da se sir rastopi.
- Na toplo pecivo stavite listiće špinata, zatim luk, dodajte burger sa sirom, prelijte BBQ umakom, poklopite, probodite čačkalicom i poslužite.
Iz Interspara poručuju da je lako biti roštilj majstor. Na vas čekaju razni modeli električnih roštilja i roštilja na ugljen. Pribor poput rukavica i hvataljki te brojne kutije i daske za dimljenje uz koje ćete oduševiti ukusne pupoljke svojih najmilijih. U bogatoj ponudi asortimana Barbecue potražite i košare za roštiljanje povrća, set za pečenje na grillu te posude za potpalu ugljena.
Uz te proizvode s lakoćom ćete pokazati svoje kulinarske vještine i pripremiti ukusan obrok za prijatelje i obitelj.
Recept preuzet s Dobar tek.