S dolaskom toplijih dana svi tragamo za laganijim i osvježavajućim desertima. Stoga vam donosimo recept za lagani proljetni cheesecake, obogaćen svježinom limuna i kremastim okusom grčkog i kravljeg jogurta. Ovaj desert nije samo prava poslastica za nepce, već je i zdravija alternativa tradicionalnim cheesecakesima, zahvaljujući jednostavnim i prirodnim sastojcima.Svi potrebni sastojci čekaju vas u INTERSPARU.

Sastojci 

Za podlogu:

  • ½ šalice badema
  • 10 datulja bez koštica
  • ½ jušne žlice kakaa
  • 2 jušne žlice kokosovog ulja
  • prstohvat himalajske soli
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Za kremasti dio:

  • ½ šalice indijskih oraščića
  • 6 jušnih žlica grčkog jogurta
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jušne žlice meda
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • sok od pola limuna
  • 2 čajne žličice agar agara u prahu
  • ½ šalice vode

Način pripreme


Indijske oraščiće namočite najmanje 4 sata. Ocijedite ih i isperite.



Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje, sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.



Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno rasporedite smjesu na dno kalupa.



Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte 2 žlice vode i miksajte do glatke strukture. Dodajte ostale sastojke (jogurt, sir, vaniliju, sok od limuna i med) i miksajte dok ne dobijete kremu.



Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Malo ohladite i umiješajte u kremu te ponovno kratko miksajte.



Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Stavite u hladnjak najmanje 2 sata.



Prije posluživanja ukrasite jestivim proljetnim cvijećem ili voćem. 

Recept preuzet s Dobar tek