Kada poželite brz i jednostavan desert koji je još i jako ukusan, crumble s jabukama i sladoledom od vanilije je pravi izbor. Ova klasična kombinacija sočnih jabuka, hrskave zlatne korice i kremastog sladoleda donosi savršeni balans između toplog i hladnog, slatkog i kiselkastog. Idealna je za trenutke kada želite nešto posebno, a da pritom ne provodite puno vremena u kuhinji.

Priprema ovog deserta traje svega 25 minuta, što ga čini savršenim izborom za brzinske slastice ili neočekivane goste. Osim što je lagan za pripremu, crumble s jabukama donosi i dašak nostalgičnog okusa domaćih deserata, koji su jednostavni, ali uvijek zadovoljavajući. Sve potrebne sastojke možete nabaviti u INTERSPAR trgovini u Tower Centru, te slijedite recept koji će zasigurno postati hit u vašoj obitelji. 

Sastojci za 4 osobe

  • 600 g S-BUDGET jabuka
  • 180 g S-BUDGET maslaca
  • 100 g raženog brašna
  • 180 g S-BUDGET šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 100 ml S-BUDGET soka od jabuka
  • 1 g cimeta u prahu
  • 300 ml S-BUDGET sladoleda od vanilije

Način pripreme

Napravite mrvičasto tijesto od 100 g maslaca, 100 g raženog brašna, 100 g šećera i 100 g mljevenih oraha. U posudi za pečenje na masnom papiru rasporedite tijesto i pecite 10 minuta u pećnici predgrijanoj na 180 °C.

Dok se tijesto peče, naribajte jabuke i pirjajte ih na 80 g maslaca uz dodatak šećera; podlijte u dva navrata sokom od jabuka. Tople keksiće trgajte rukom, stavljajte u čaše, dodajte pire od jabuka, po želji još koji komadić keksa, pospite cimetom, na vrh dodajte kuglicu sladoleda i odmah poslužite.

Umjesto u pire, jabuke narežite na kockice pa pecite sve u velikoj posudi za pečenje.

Recept preuzet s Dobar tek