Muffini su jedni od najomiljenijih kolačića i poznati su među narodima diljem svijeta. Mogu se pripremati na razne načine i u kombinaciji s različitim sastojcima. Obožavamo i slatke i slane verzije i ne možemo odlučiti koji okus nam je najdraži. Ovi neodoljivi i mekani kolačići vrlo su jednostavni za pripremu i savršen su izbor za doručak, užinu, rođendane i druženja s prijateljima. Danas vam predstavljamo recept za čokoladne muffine s krem sirom.
Savršena kombinacija okusa sjedinjena u ovom ukusnom kolaču oduševiti će svakoga. Slatka čokolada ublažena laganim sirom i kremastim grčkim jogurtom uz dodatak vanilije i hrskavih badema – zvuči kao dobitna kombinacija. U Intersparu ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta. Zasladite si dan i razveselite svoje nepce savršenim muffinima koji se tope u ustima.
SASTOJCI
Za 6 osoba
- 150g brašna
- 175g šećera
- 35g kakaa
- 125 ml grčkog jogurta
- 50g rastopljenog maslaca
- 2 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
- 75g čokolade
- 3 žlice ulja
- 25g listića badema
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 175g krem sira
- 60g šećera
- 1 jaje
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
- Pećnicu zagrijte na 190°C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
- Čokoladu nasjeckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.
- U zdjeli pomiješajte krem sir, 60g šećera , jaje i ekstrakt vanilije.
- U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i sol.
- U trećoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, ekstrakt vanilije i ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.
- Mokre sastojke dodajte suhima i pažljivo promiješajte toliko da se sjedine.
- Tijestom napunite košarice za muffine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smjesu sa sirom i lagano nožem promiješajte. Pospite listićima badema.
- Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u limu, a zatim ih premjestite na rešetke da se ohlade.
Recept preuzet s Dobar tek