Muffini su jedni od najomiljenijih kolačića i poznati su među narodima diljem svijeta. Mogu se pripremati na razne načine i u kombinaciji s različitim sastojcima. Obožavamo i slatke i slane verzije i ne možemo odlučiti koji okus nam je najdraži. Ovi neodoljivi i mekani kolačići vrlo su jednostavni za pripremu i savršen su izbor za doručak, užinu, rođendane i druženja s prijateljima. Danas vam predstavljamo recept za čokoladne muffine s krem sirom.

Savršena kombinacija okusa sjedinjena u ovom ukusnom kolaču oduševiti će svakoga. Slatka čokolada ublažena laganim sirom i kremastim grčkim jogurtom uz dodatak vanilije i hrskavih badema – zvuči kao dobitna kombinacija. U Intersparu ćete pronaći sve što vam je potrebno za pripremu ovog deserta. Zasladite si dan i razveselite svoje nepce savršenim muffinima koji se tope u ustima. 

SASTOJCI

Za 6 osoba

  • 150g brašna
  • 175g šećera
  • 35g kakaa
  • 125 ml grčkog jogurta
  • 50g rastopljenog maslaca
  • 2 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
  • 75g čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 25g listića badema
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 175g krem sira
  • 60g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
  1. Pećnicu zagrijte na 190°C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.
  2. Čokoladu nasjeckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.
  3. U zdjeli pomiješajte krem sir, 60g šećera , jaje i ekstrakt vanilije.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i sol.
  5. U trećoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, ekstrakt vanilije i ohlađenu smjesu čokolade i maslaca.
  6. Mokre sastojke dodajte suhima i pažljivo promiješajte toliko da se sjedine.
  7. Tijestom napunite košarice za muffine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smjesu sa sirom i lagano nožem promiješajte. Pospite listićima badema.
  8. Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u limu, a zatim ih premjestite na rešetke da se ohlade.

Recept preuzet s Dobar tek