Vikendi su idealni za uživanje u dobroj hrani i isprobavanje novih recepata. Stoga vam danas predstavljamo pravu gurmansku poslasticu – crne raviole s dimljenim lososom. Ovaj morski recept oduševiti će vas svojom savršenom kombinacijom okusa i nakon što ga isprobate, više mu nećete moći odoljeti. Idealan je kao predjelo ili glavno jelo i odlično će se uklopiti u svaki obiteljski ručak. Budući da se približavaju topliji dani, sve će se češće na našem meniju pojavljivati lagana hrana, bogata proteinima. Razveselite svoje nepce sočnim crnim raviolima punjenima s lososom i skuta sirom i uživajte u simfoniji okusa. Sve potrebne sastojke za pripremu ove morske delicije pronađite u Intersparu.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • sol
  • žličica sipinog crnila 
  • 100 g skute
  • 150 g dimljenog lososa
  • 1 manja naranča
  • 2 žlice nasjeckanih maslina
  1. U zdjelu stavite brašno i jaja, dodajte malo soli i sipino crnilo. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga poklopljenog na sobnoj temperaturi 20 minuta. U drugoj zdjeli pomiješajte skutu i 100 g usitnjenog lososa, posolite i sve dobro promiješajte.
  2. Tijesto tanko razvaljajte, režite na krugove i nadjenite pripremljenim nadjevom.
  3. Rubove tijesta namažite vodom pa preklopite i zalijepite tijesto. U velikom loncu zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte raviole 2 – 3 minute. Ocijedite tjesteninu i poslužite s preostalim lososom, maslinama i narančom narezanom na tanke ploškice.

Savjet: Tijesto ćete lakše umijesiti ako sipino crnilo rastopite u malo vode pa tek tada dodate u brašno i jaja.​

Recept preuzet s Dobar tek