Ukusnim, hrskavim rolicama malo tko može odoljeti. Ovo popularno azijsko predjelo postalo je omiljeno u državama diljem svijeta te postoji mnoštvo različitih varijanti. Mogu biti punjene raznim nadjevima, poput povrća, ribe ili mesa te kombinirane uz umake po svačijem ukusu. Danas vam donosimo recept za povrtne rolice s chapati kruhom.

Za one koji ne znaju, chapati je tanki, beskvasni kruh, porijeklom iz Indije, koji savršeno pristaje uz sočna punjenja. Ovo zanimljivo i nesvakidašnje predjelo oduševiti će vaše ukućane, a biti će i odlična grickalica koju možete poslužiti gostima. Ukusni chapati kruh koji u sebi sadrži šareno, hrskavo povrće te umak od jogurta i rajčice kao prilog – nama zvuči kao dobitna kombinacija. U Intersparu vas čekaju svi potrebni sastojci za pripremu ovog zanimljivog i nezaboravnog jela, stoga krenite u isprobavanje nečeg novog i postanite pravi stručnjak za božanstvene rolice.

SASTOJCI

Za 4 osobe

  • 300 g brašna
  • ½ žličice soli
  • 180 ml tople vode
  • 1 žličica maslaca

Nadjev:

  • 3 paprike – crvena, žuta i zelena
  • 3 mlada luka
  • 6 rotkvica
  • 1 svježi krastavac

Umak od jogurta:

  • 200 ml jogurta
  • prstohvat soli
  • 1 režanj češnjaka

Umak od rajčice:

  • 200 g passate 
  • 1 grančica celera
  • prstohvat soli
  1. Paprike i krastavac operite, očistite i narežite na tanke prutiće. Mladi luk narežite ukoso, a rotkvice na tanke ploške. U posudu stavite brašno, dodajte sol, žličicu maslaca i toplu vodu te umijesite glatko tijesto.
  2. Oblikujte tijesto u kuglu, pokrijte i ostavite da odmori oko 30 minuta. Podijelite tijesto na 8 dijelova i svaki oblikujte u manju kuglu te razvaljajte u tanke krugove. Pecite na zagrijanoj suhoj tavi, jer će masnoća koju ste dodali u tijesto biti dovoljna.
  3. Kad chapati zarumeni s jedne strane, preokrenite i pecite još kratko s druge strane. Vadite na suhu kuhinjsku krpu i zamotajte do nadijevanja. Pečene chapati kruščiće nadjenite pripremljenim povrćem, zamotajte i poslužite uz umak od jogurta i umak od rajčice.
  4. Jogurt posolite, dodajte nasjeckani ili protisnuti češnjak i pomiješajte.
  5. Stabljiku celera narežite na manje komade, dodajte pasiranu rajčicu, posolite i izmiksajte štapnim mikserom.

Savjet: Umake pripremite ranije i dobro ohladite prije posluživanja.

Recept preuzet s Dobar tek