Željni ste slatkog, ali bez puno muke i pećnice? Imamo odlično rješenje za vas, riječ je o torti koja se ne peče. Fina, kremasta i jednostavna za pripremu ova torta oduševit će vas na prvi griz. Sastojci za pripremu ove torte su ukusni i lagani, što znači da možete uživati u ovom desertu bez grižnje savjesti.

SASTOJCI

Za 8 osoba

Podloga

  • 100 g mljevenih čajnih keksa 
  • 60 g otopljenog maslaca 
  • 1 žlica šećera 
  • ¼ žličice cimeta   

Krema: 

  • 500 ml jogurta 
  • 150 g šećera u prahu 
  • 15 g vanilin šećera  
  • naribana korica 1 limuna 
  • 15 g želatine 
  • 300 ml vrhnja za šlag 
  • 100 g čokoladnih kapljica
  1. U mljevene kekse dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro žlicom promiješajte. Smjesu od keksa utisnite u kalup za tortu promjera 20 cm i stavite u hladnjak.
  2. Želatinu potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri (slijedite upute na vrećici). U posudu s jogurtom dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu pa sve kratko izmiksajte.
  3. Pripremljenu želatinu zagrijte na laganoj vatri da se otopi pa dodajte malo jogurta, brzo promiješajte i uz stalno miješanje dodajte u zdjelu s preostalim jogurtom. Dodajte istučeno vrhnje za šlag, promiješajte pa stavite u hladnjak.
  4. Ohlađenu tortu posipajte čokoladnim kapljicama.

Savjet: Umjesto čokoladnih kapljica možete koristiti sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.

Recept preuzet s Dobar tek