Željni ste slatkog, ali bez puno muke i pećnice? Imamo odlično rješenje za vas, riječ je o torti koja se ne peče. Fina, kremasta i jednostavna za pripremu ova torta oduševit će vas na prvi griz. Sastojci za pripremu ove torte su ukusni i lagani, što znači da možete uživati u ovom desertu bez grižnje savjesti.
SASTOJCI
Za 8 osoba
Podloga:
- 100 g mljevenih čajnih keksa
- 60 g otopljenog maslaca
- 1 žlica šećera
- ¼ žličice cimeta
Krema:
- 500 ml jogurta
- 150 g šećera u prahu
- 15 g vanilin šećera
- naribana korica 1 limuna
- 15 g želatine
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokoladnih kapljica
- U mljevene kekse dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro žlicom promiješajte. Smjesu od keksa utisnite u kalup za tortu promjera 20 cm i stavite u hladnjak.
- Želatinu potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri (slijedite upute na vrećici). U posudu s jogurtom dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu pa sve kratko izmiksajte.
- Pripremljenu želatinu zagrijte na laganoj vatri da se otopi pa dodajte malo jogurta, brzo promiješajte i uz stalno miješanje dodajte u zdjelu s preostalim jogurtom. Dodajte istučeno vrhnje za šlag, promiješajte pa stavite u hladnjak.
- Ohlađenu tortu posipajte čokoladnim kapljicama.
Savjet: Umjesto čokoladnih kapljica možete koristiti sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.
Recept preuzet s Dobar tek